Voormalig Peugeot-dealer Grooters stopt na 114 jaar, Auto Huitink neemt over

Overname • Huitink in Groenlo verandert zijn naam in Auto Huitink & Grooters.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Autobedrijf Grooters

Na 114 jaar trekt Jan Willem Grooters de stekker uit familiebedrijf Autobedrijf Grooters in Eibergen. Een bedrijf dat zo is vergroeid met het dorp dat zelfs de bushalte er naar is vernoemd. Klanten en medewerkers gaan eind oktober over naar Auto Huitink in Groenlo.

Dat bevestigt Jan Willem Grooters. “Ik ben nu 41 en vroeg me al vaak af: is dit wat ik tot mijn pensionering wil doen? Het antwoord was uiteindelijk nee. Ik ben heel blij dat we het bedrijf hebben verkocht aan Huitink en dat die de naam Grooters ook in ere houdt”, vertelt Grooters aan AM. “De nieuwe naam daar wordt Auto Huitink & Grooters. We hebben hier 10 fulltimers werken en die kunnen allemaal aan de slag bij Huitink. Van de week hebben we het nieuws aan ze verteld en dat was wel emotioneel.” Jan Willem Grooters heeft nog niet besloten wat hijzelf nu gaat doen. “Iets waar ik energie van krijg.”

Veranderingen

In 2009 was Grooters het eerste Nederlandse autobedrijf dat tot Hofleverancier werd benoemd. Het bedrijf is in 1909 opgericht door de overgrootvader van Jan Willem. Aanvankelijk was het een fietsenhandel, later ook motoren brommers en auto’s. Grooters was in de jaren ’60 Daf-dealer en dat werd in 1975 een Volvo-dealerschap. Weer later werd Grooters Renault-dealer. In 1990 volgde het dealerschap van Peugeot. Dat raakte Grooters afgelopen zomer echter kwijt, in het kader van de netwerkherziening van Stellantis. Grooters benadrukt dat het verlies van het dealerschap voor hem niet de reden was om het bedrijf te beĆ«indigen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.