Stellantis-retailers verenigen zich in Strened

Stellantis • Strened is een samenwerking van dealerverenigingen VODN, FALDON en VGPCN.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De besturen van dealerverenigingen VODN (Opel), FALDON (Fiat, Alfa-Romeo, Jeep) en VGPCN (Citroën, DS en Peugeot) zijn een nieuwe vereniging gestart: Strened. Dat staat voor Stellantis Retailers Nederland. Strened wil voor de belangen van alle Stellantis-retailers en erkend reparateurs opkomen, zo meldt de dealervereniging in een persbericht.

Aanleiding is de invoering van het agentuurmodel door Stellantis, begin deze maand. Om dat goed te kunnen bespreken met de directie van Stellantis Nederland formeerden leden uit de drie bestaande dealerverenigingen een taskforce. Die heeft namens de achterban alle onderhandelingen gevoerd. Eerst werd op Europees niveau gesproken en later op nationaal niveau. Die inspanningen hebben geleid tot een aangepast contract, zo meldt Strened, dat is opgericht als voortzetting van de taskforce.

De leden van de taskforce vormen ook het bestuur van Strened. Voorzitter van het bestuur is Eric Tak, tevens voorzitter van de VGPCN.

Inmiddels heeft Strened overeenstemming bereikt met de VODN om de aandelen van HSD, de commerciële werkmaatschappij van de VODN, volledig over te nemen. De naam HSD zal gewijzigd worden in HSR (Holding Stellantis Retailers). Het HSR-team onder leiding van Jeffrey Teggelove zal het Strened-bestuur ondersteunen.

Rechter doet uitspraak: Dealercontracten Stellantis géén franchiseovereenkomsten

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Stellantis-retailers verenigen zich in Strened | Automotive Online

Stellantis-retailers verenigen zich in Strened

Stellantis • Strened is een samenwerking van dealerverenigingen VODN, FALDON en VGPCN.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

De besturen van dealerverenigingen VODN (Opel), FALDON (Fiat, Alfa-Romeo, Jeep) en VGPCN (Citroën, DS en Peugeot) zijn een nieuwe vereniging gestart: Strened. Dat staat voor Stellantis Retailers Nederland. Strened wil voor de belangen van alle Stellantis-retailers en erkend reparateurs opkomen, zo meldt de dealervereniging in een persbericht.

Aanleiding is de invoering van het agentuurmodel door Stellantis, begin deze maand. Om dat goed te kunnen bespreken met de directie van Stellantis Nederland formeerden leden uit de drie bestaande dealerverenigingen een taskforce. Die heeft namens de achterban alle onderhandelingen gevoerd. Eerst werd op Europees niveau gesproken en later op nationaal niveau. Die inspanningen hebben geleid tot een aangepast contract, zo meldt Strened, dat is opgericht als voortzetting van de taskforce.

De leden van de taskforce vormen ook het bestuur van Strened. Voorzitter van het bestuur is Eric Tak, tevens voorzitter van de VGPCN.

Inmiddels heeft Strened overeenstemming bereikt met de VODN om de aandelen van HSD, de commerciële werkmaatschappij van de VODN, volledig over te nemen. De naam HSD zal gewijzigd worden in HSR (Holding Stellantis Retailers). Het HSR-team onder leiding van Jeffrey Teggelove zal het Strened-bestuur ondersteunen.

Rechter doet uitspraak: Dealercontracten Stellantis géén franchiseovereenkomsten

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.