Solera: Aantal schadecalculaties daalt in oktober met 20%

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het aantal calculaties daalt vanaf september. (Shutterstock)

Vanaf het begin van de coronacrisis in Nederland (week 12) tot en met week 42 zijn er 114.151 minder calculaties gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar, wat neerkomt op een daling van 17 procent. In 2019 ging het om 659.206 calculaties, dit jaar waren dat er in diezelfde maanden 545.055. Dat meldt Solera aan Automotive, op basis van de Audatex cijfers. 

Vanuit het dal van de lockdown eerder dit jaar, liep het calculatievolume in de zomer weer geleidelijk weer op. Zoals gewoonlijk zakt het volume in de zomervakantie, waarna het na de vakantieperiode vanaf week 34 weer begint aan te trekken. Vanaf week 41 wordt echter weer een scherpe daling ingezet.

Als de calculaties per werkdag in de afgelopen periode worden vergeleken met het 6-jarige gemiddelde, blijkt dat de schademarkt bij lange na niet op het niveau zit van voor de crisis. De maanden april (-26%) en mei (-26%) waren het absolute dieptepunt. Van juni tot september ging het voorzichtig wat beter, maar vanaf september (-12%) is een daling in gang gezet. In oktober ligt het aantal calculaties 20 procent onder het gemiddelde van de afgelopen zes jaar.

 grafiek1 (002).png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Solera: Aantal schadecalculaties daalt in oktober met 20% | Automotive Online

Solera: Aantal schadecalculaties daalt in oktober met 20%

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Het aantal calculaties daalt vanaf september. (Shutterstock)

Vanaf het begin van de coronacrisis in Nederland (week 12) tot en met week 42 zijn er 114.151 minder calculaties gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar, wat neerkomt op een daling van 17 procent. In 2019 ging het om 659.206 calculaties, dit jaar waren dat er in diezelfde maanden 545.055. Dat meldt Solera aan Automotive, op basis van de Audatex cijfers. 

Vanuit het dal van de lockdown eerder dit jaar, liep het calculatievolume in de zomer weer geleidelijk weer op. Zoals gewoonlijk zakt het volume in de zomervakantie, waarna het na de vakantieperiode vanaf week 34 weer begint aan te trekken. Vanaf week 41 wordt echter weer een scherpe daling ingezet.

Als de calculaties per werkdag in de afgelopen periode worden vergeleken met het 6-jarige gemiddelde, blijkt dat de schademarkt bij lange na niet op het niveau zit van voor de crisis. De maanden april (-26%) en mei (-26%) waren het absolute dieptepunt. Van juni tot september ging het voorzichtig wat beter, maar vanaf september (-12%) is een daling in gang gezet. In oktober ligt het aantal calculaties 20 procent onder het gemiddelde van de afgelopen zes jaar.

 grafiek1 (002).png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.