Schadelast Q1 stijgt 6,3% naar 326 miljoen euro

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Dat blijkt uit Audatex-cijfers van Solera. In maart was het gemiddelde schadebedrag 1.273 euro. Daarvan bestond 31 procent uit onderdeelkosten en 32 procent uit arbeidsloon. De spuitkosten bedroegen 34 procent van het totaal. Een totaaloverzicht van de eerste drie maanden staat in de Automotive Kennisbank.

Let op: dankzij een partnership tussen Automotive en Solera maken we vanaf vandaag gebruik van de cijfers van managementinformatietool Audainsight van Solera (leverancier van Audatex). Een verschil met de voorheen getoonde Audatex-cijfers – die niet rechtstreeks door Solera geleverd werden – is onder meer dat de gegevens in Auda Insight continue ontdubbeld worden, waardoor ze een beter inzicht geven in de daadwerkelijke omvang van de schademarkt. Iedere maand worden daardoor ook de cijfers van de voorgaande maanden aangepast.

De actuele cijfers over de schadebranche vindt u in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.