Akzonobel wijst overnamebod concurrent PPG af

Rob Blom Rob Blom
• Laatste update:

Akzonobel meldt vandaag dat PPG voor de overname 54 euro per aandeel in contanten wil betalen, plus 0,3 PPG-aandelen per Akzonobel-aandeel. Dit bod vertegenwoordigd een waarde van 83 euro per Akzonobel-aandeel. Volgens Akzonobel-ceo Ton Büchner is het bod van PPG ongevraagd en te laag. “Het bod brengt aanzienlijke risico’s en onzekerheden met zich mee en is niet in het belang van de stakeholders, aandeelhouders, klanten en het personeel. Een overname zou wereldwijd duizenden banen kunnen gaan kosten” aldus Büchner. Volgens Bloomberg is de Nederlandse chemiereus 17 miljard dollar waard en is het de tweede grootste lakkenfabrikant ter wereld. PPG is met een beurswaarde van 25,9 miljard de grootste.

Akzonobel overweegt zijn divisie Specialty Chemicals af te splitsen van de afdelingen Decorative Paints en de Performance Coatings Group.

PPG is al langer op overnamepad. Niet onlogisch, want de internationale lakkenmarkt groeit autonoom nauwelijks. Er vonden in de afgelopen jaren al diverse overnames tussen lakkenleveranciers plaats, zoals de overname van Valspar door Sherwin-Williams vorig jaar en de aankoop van Dupont door Axalta in 2013.Lees hier de analyse over de lakkenmarkt uit Automotive Management 1-2016.

Ook in Nederland is er een consolidatieslag gaande, voornamelijk in het verlengde van de internationale schaalvergroting. Zo verkocht AkzoNobel in 2015 zijn distributiedochter Spectrum (Lesonal) aan Vanesch Verf en werd Axalta eigenaar van leverancier Metalak in Tiel.

Geplaatst in rubriek:
Rob Blom
Rob Blom

Rob Blom is freelance journalist.

Akzonobel wijst overnamebod concurrent PPG af | Automotive Online

Akzonobel wijst overnamebod concurrent PPG af

Rob Blom Rob Blom
• Laatste update:

Akzonobel meldt vandaag dat PPG voor de overname 54 euro per aandeel in contanten wil betalen, plus 0,3 PPG-aandelen per Akzonobel-aandeel. Dit bod vertegenwoordigd een waarde van 83 euro per Akzonobel-aandeel. Volgens Akzonobel-ceo Ton Büchner is het bod van PPG ongevraagd en te laag. “Het bod brengt aanzienlijke risico’s en onzekerheden met zich mee en is niet in het belang van de stakeholders, aandeelhouders, klanten en het personeel. Een overname zou wereldwijd duizenden banen kunnen gaan kosten” aldus Büchner. Volgens Bloomberg is de Nederlandse chemiereus 17 miljard dollar waard en is het de tweede grootste lakkenfabrikant ter wereld. PPG is met een beurswaarde van 25,9 miljard de grootste.

Akzonobel overweegt zijn divisie Specialty Chemicals af te splitsen van de afdelingen Decorative Paints en de Performance Coatings Group.

PPG is al langer op overnamepad. Niet onlogisch, want de internationale lakkenmarkt groeit autonoom nauwelijks. Er vonden in de afgelopen jaren al diverse overnames tussen lakkenleveranciers plaats, zoals de overname van Valspar door Sherwin-Williams vorig jaar en de aankoop van Dupont door Axalta in 2013.Lees hier de analyse over de lakkenmarkt uit Automotive Management 1-2016.

Ook in Nederland is er een consolidatieslag gaande, voornamelijk in het verlengde van de internationale schaalvergroting. Zo verkocht AkzoNobel in 2015 zijn distributiedochter Spectrum (Lesonal) aan Vanesch Verf en werd Axalta eigenaar van leverancier Metalak in Tiel.

Geplaatst in rubriek:
Rob Blom
Rob Blom

Rob Blom is freelance journalist.