Akzo Nobel staakt overnamepoging Finse Tikkurila

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Akzo Nobel stopt met de overnamepoging van Tikkurila. (Foto: Akzo Nobel)

De Nederlandse lakfabrikant Akzo Nobel stopt met pogingen om het Finse Tikkurila over te nemen. Dat meldt het bedrijf vandaag. Akzo Nobel heeft dit besloten nadat concurrent PPG vorige week een bod van 1,52 miljard euro uitbracht op Tikkurila. 

Akzo Nobel bood vorige maand 1,4 miljard euro op Tikkurila. In de persmededeling spreekt Thierry Vanlancker, ceo van Akzo Nobel, van een ‘sterke culturele fit’, maar zegt tevens dat er ‘andere aantrekkelijke mogelijkheden zijn om waarde te creëren’. Tikkurila heeft een sterke positie in Scandinavië, Rusland, Polen en de Baltische Staten en brengt behalve decoratieve verfsoorten, ook industriële coatings en lakken.

PPG deed in 2017 een vijandelijk bod op Akzo Nobel dat de pogingen van PPG heeft afgewezen. Dat leidde tot onenigheid met een aantal aandeelhouders die vonden dat Akzo Nobel wel met PPG moest onderhandelen.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.