PPG neemt coatingsdistributeur Hodij Coatings over

Floor Vink Floor Vink
Over de financiële details wordt niets gezegd. (Foto: Shutterstock)

Het Amerikaanse verfconcern PPG meldt een overeenkomst te hebben bereikt over de overname van Hodij Coatings. Hodij heeft 37 werknemers in dienst en een omzet van ongeveer 15 miljoen euro. Het bedrijf levert verfsystemen van autolakken en protective- en industriële coatings. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoogeveen en er is nog een vestiging in Eersel.

Aanwezigheid versterken

“Hodij Coatings is een goedlopend bedrijf, die een uitstekende klantenservice levert aan een divers portfolio van klanten in het Noorden en Zuiden van Nederland’’, stelt Jérôme Zamblera, vicepresident Automotive Refinish PPG Europe, Middle East and Africa (EMEA). Ook stelt hij de aanwezigheid van PPG in deze regio door de overname te kunnen versterken.

In 2017 waagde PPG ook een poging om Akzonobel over te nemen, maar dat werd afgeketst.

PPG neemt coatingsdistributeur Hodij Coatings over | Automotive Online

PPG neemt coatingsdistributeur Hodij Coatings over

Floor Vink Floor Vink
Over de financiële details wordt niets gezegd. (Foto: Shutterstock)

Het Amerikaanse verfconcern PPG meldt een overeenkomst te hebben bereikt over de overname van Hodij Coatings. Hodij heeft 37 werknemers in dienst en een omzet van ongeveer 15 miljoen euro. Het bedrijf levert verfsystemen van autolakken en protective- en industriële coatings. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hoogeveen en er is nog een vestiging in Eersel.

Aanwezigheid versterken

“Hodij Coatings is een goedlopend bedrijf, die een uitstekende klantenservice levert aan een divers portfolio van klanten in het Noorden en Zuiden van Nederland’’, stelt Jérôme Zamblera, vicepresident Automotive Refinish PPG Europe, Middle East and Africa (EMEA). Ook stelt hij de aanwezigheid van PPG in deze regio door de overname te kunnen versterken.

In 2017 waagde PPG ook een poging om Akzonobel over te nemen, maar dat werd afgeketst.