Akzo Nobel strijdt met PPG om overname Finse lakfabrikant

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
(Foto: Akzo Nobel)

De Nederlandse lakfabrikant Akzo Nobel heeft een bod uitgebracht op zijn Finse branchegenot Tikkurila. Zo meldt het bedrijf vandaag. Akzo Nobel maakte bekend 31,25 euro per aandeel te willen betalen, wat in totaal neerkomt op 1,4 miljard euro. 

Eerder deze maand werd bekend dat de Amerikaanse lakfabrikant PPG een bod op Tukkurila heeft gedaan van 1,1 miljard euro. Toen bleek dat er nog een onbekende bieder was, verhoogde PPG zijn bod tot 1,2 miljard euro.

Volgens Thierry Vanlancker, ceo van AkzoNobel, zouden Akzo Nobel en Tikkurila een ‘natuurlijke combinatie zijn’. Akzo Nobel is bereid om ver te gaan in de overname en wil zijn eigen decoratieve verfactiviteiten in Scandinavië en de Baltische Staten van de hand te doen, om een akkoord te bereiken. Daarvoor heeft de lakfabrikant al een koper gevonden in het Deense Hempel, zo meldt Akzo Nobel vandaag. Volgens Vanlancker zijn Akzo Nobel en Tikkurila vanuit strategisch en geografische opzicht complementair aan elkaar. Vanlancker nodigt de directie van Tikkurila uit om de onderhandelingen te starten over de overname.

Tikkurila heeft een sterke positie in Scandinavië, Rusland, Polen en de Baltische Staten en brengt behalve decoratieve verfsoorten, ook industriële coatings en lakken.

PPG deed in 2017 een vijandelijk bod op Akzo Nobel dat de pogingen van PPG heeft afgewezen. Dat leidde tot onenigheid met een aantal aandeelhouders die vonden dat Akzo Nobel wel met PPG om tafel moest.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Akzo Nobel strijdt met PPG om overname Finse lakfabrikant | Automotive Online

Akzo Nobel strijdt met PPG om overname Finse lakfabrikant

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
(Foto: Akzo Nobel)

De Nederlandse lakfabrikant Akzo Nobel heeft een bod uitgebracht op zijn Finse branchegenot Tikkurila. Zo meldt het bedrijf vandaag. Akzo Nobel maakte bekend 31,25 euro per aandeel te willen betalen, wat in totaal neerkomt op 1,4 miljard euro. 

Eerder deze maand werd bekend dat de Amerikaanse lakfabrikant PPG een bod op Tukkurila heeft gedaan van 1,1 miljard euro. Toen bleek dat er nog een onbekende bieder was, verhoogde PPG zijn bod tot 1,2 miljard euro.

Volgens Thierry Vanlancker, ceo van AkzoNobel, zouden Akzo Nobel en Tikkurila een ‘natuurlijke combinatie zijn’. Akzo Nobel is bereid om ver te gaan in de overname en wil zijn eigen decoratieve verfactiviteiten in Scandinavië en de Baltische Staten van de hand te doen, om een akkoord te bereiken. Daarvoor heeft de lakfabrikant al een koper gevonden in het Deense Hempel, zo meldt Akzo Nobel vandaag. Volgens Vanlancker zijn Akzo Nobel en Tikkurila vanuit strategisch en geografische opzicht complementair aan elkaar. Vanlancker nodigt de directie van Tikkurila uit om de onderhandelingen te starten over de overname.

Tikkurila heeft een sterke positie in Scandinavië, Rusland, Polen en de Baltische Staten en brengt behalve decoratieve verfsoorten, ook industriële coatings en lakken.

PPG deed in 2017 een vijandelijk bod op Akzo Nobel dat de pogingen van PPG heeft afgewezen. Dat leidde tot onenigheid met een aantal aandeelhouders die vonden dat Akzo Nobel wel met PPG om tafel moest.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.