Voogd&Voogd ‘stuurt’ naar Kwik-Fit

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat Kwik-Fit sinds kort gebruik maakt van de ruitschadecalculatiemodule van Audatex, is voor Voogd&Voogd een belangrijke reden geweest om zaken met het bedrijf te doen. Zo stelt Michael de Nijs, directeur van Voogd&Voogd in het persbericht: “Doordat Kwik-Fit het Audatex-model gebruikt, hebben wij een betrouwbaar inzicht in het schadebedrag. Deze openheid in de glasmarkt gaat wat ons betreft de toekomstige standaard worden, net als in de plaatschademarkt.”

Of Voogd&Voogd ook haar andere twee leveranciers gaat verplichten om met dit systeem te gaan werken, is nog niet bekend; De Nijs is vooralsnog niet bereikbaar voor aanvullend commentaar.

Harde sturing
Voogd&Voogd is gevolmachtigde voor 20 verzekeringsmaatschappijen, waaronder Allianz, Avéro Achmea, Delta Lloyd, ASR, London, Unigarant en Generali, en beheert een portefeuille van 330 duizend kentekens.

Het bedrijf maakt gebruik van een zogenoemde harde sturing: binnen het ruitherstelnetwerk geldt een verlaagd eigen risico bij vervanging van 167,50 euro en wordt ruitherstel volledig vergoed. Verzekerden kunnen ook kiezen voor dealerbedrijven; bij vervanging of herstel buiten deze partijen ontvangt de verzekerde geen vergoeding. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.