175 duizend Nederlanders rijden zonder rijbewijs

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • Jelle

  “Aangezien iedereen, ook mensen zonder rijbewijs, een auto kan kopen” – maar voor eigendomsoverdracht (tenaamstellen) is toch een rijbewijs nodig?

 • Nijhof

  lijkt mij onwaarschijnlijk, en adviseer de telling opnieuw te doen.

 • Ruud

  Het feit dat 176000 eigenaren daarmee ook chauffeurs zijn is een voorbarige conclusie. I sook niet als zodanig onderzocht. Verzekeringsmaatschappijen ondersteunen de stellingname ook niet door gebrek aan gegevens die dit onderbouwen. Vraag me serieus af welke belanghebbende partij dit heeft laten onderzoeken. Wderom het CBR die geen gelegenheid laat schieten om ons nog meer examens te laten afleggen in dit overgereguleerde land?

 • Aart van der Haagen

  Wie zegt dat iedereen die een auto bezit en geen rijbewijs heeft ook daadwerkelijk met het voertuig op pad gaat? Er zijn genoeg jongeren die een old- of youngtimer alvast kopen en eventueel opknappen alvorens hun rijbewijs te behalen.

 • Eduard Pijl

  Een paspoort is voldoende. ALs je tenminste ook bereid bent een ca 12 euro te betalen voor een uitreksel

 • Rudolph

  Leuk dat er bij de RDW een enthousiaste analist is aangenomen die van reeds aanwezige data informatie maakt.

  @ Aart, natuurlijk zijn er uitzonderingen.
  @ Nijhof, geloof ’t nou maar.
  @Jelle, je moet je alleen legitimeren.

  Verder geloof ik niet dat er in Nederland maar 176000 berijders zijn die niet kunnen rijden.= mijn dagelijkse ervaring

 • Laszlo Mogyorossy

  Voor een te naam stelling is , behoudens een rijbewijs, ook een paspoort + uittreksel bevolkingsregister (niet ouder dan 3 maanden) ook voldoende

 • Ruth Jacobus

  Zou goed zijn na te gaan hoe hoog dit percentage in de rest van Europa ligt mn Duitsland dan kunnen we wellicht daar beleid en controle op afstemmen.

 • Jacob

  De RDW heeft ook een bestand verzekerde voertuigen, onverzekerd krijg je daar bericht van en een bekeuring. Voor het verzekeren moet je je rijbewijsnummer invullen, daarmee zou ik ook het aantal van 176000 nog eens controleren