Storing RDW vandaag niet opgelost (update)

RDW • RDW heeft wel de oorzaak van de storing gevonden.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Sinds vanmorgen kan er geen of minder goed gebruik worden gemaakt van de online diensten van de RDW. Dit raakt onder andere het overschrijven van een kenteken, het afmelden van APK-keuringen, tachograaf, LPG en ook het aanvragen van rijbewijzen.

RDW meldt de oorzaak van de storing gevonden te hebben. “We werken hard aan de oplossing. We weten niet precies hoe lang het nog gaat duren. We verwachten dat de dienstverlening niet is hersteld voor 17:00 uur.”

Update 21:00

De storing bij de RDW is verholpen. De organisatie die de registratie van kentekens bijhoudt meldt op haar website dat de diensten weer beschikbaar zijn.

De storing begon donderdagochtend, waardoor het een tijd niet mogelijk was om een auto of ander voertuig met een kenteken op een nieuwe naam te zetten. Auto’s die werden gekeurd voor de apk konden ook niet worden afgemeld. Verder raakte de storing onder meer ook het Nationaal Parkeer Register (NPR) en het aanvragen van rijbewijzen.

Volgens een woordvoerster was er iets niet goed gegaan bij de “schoning van de database”, wat werd gedaan omdat die te vol zat met oude data.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Storing RDW vandaag niet opgelost (update) | Automotive Online

Storing RDW vandaag niet opgelost (update)

RDW • RDW heeft wel de oorzaak van de storing gevonden.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Sinds vanmorgen kan er geen of minder goed gebruik worden gemaakt van de online diensten van de RDW. Dit raakt onder andere het overschrijven van een kenteken, het afmelden van APK-keuringen, tachograaf, LPG en ook het aanvragen van rijbewijzen.

RDW meldt de oorzaak van de storing gevonden te hebben. “We werken hard aan de oplossing. We weten niet precies hoe lang het nog gaat duren. We verwachten dat de dienstverlening niet is hersteld voor 17:00 uur.”

Update 21:00

De storing bij de RDW is verholpen. De organisatie die de registratie van kentekens bijhoudt meldt op haar website dat de diensten weer beschikbaar zijn.

De storing begon donderdagochtend, waardoor het een tijd niet mogelijk was om een auto of ander voertuig met een kenteken op een nieuwe naam te zetten. Auto’s die werden gekeurd voor de apk konden ook niet worden afgemeld. Verder raakte de storing onder meer ook het Nationaal Parkeer Register (NPR) en het aanvragen van rijbewijzen.

Volgens een woordvoerster was er iets niet goed gegaan bij de “schoning van de database”, wat werd gedaan omdat die te vol zat met oude data.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.