RDW-storing: Niet afgemelde APK-keuringen moeten opnieuw

RDW-storing • Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Linkedin)

APK-keuringen die gisteren als gevolg van de storing bij RDW niet konden worden afgemeld. Door de storing was het een tijd niet mogelijk auto’s of andere voertuigen met een kenteken op een nieuwe naam te zetten. Ook konden apk-gekeurde auto’s niet worden afgemeld.

Bovag meldt aan het ANP dat het naar verwachting om rond de 6 duizend APK’s gaat. Er zijn gisteren 30 duizend afmeldingen geweest, normaal zijn dat er 6 duizend meer. “Dat moet de komende dagen worden ingehaald, gemixt met het gewone geplande werk.”

Op de vraag of er geen coulance-regeling denkbaar is voor de uitgevoerde (maar niet afgemelde) APK’s, meldt het RDW dat de focus nu ligt op het hervatten van de procesvoering. Na het weekend wordt er gekeken naar wat er nog meer nodig is om het ongemak te verminderen maar in principe moeten uit veiligheidsoogpunt de niet afgemelde keuring wel echt opnieuw, aldus RDW.

Autobedrijven hadden het al druk, en vrijdag is volgens de woordvoerder daarbij altijd een hele drukke dag, omdat mensen voor het weekend een auto willen hebben. Op sommige plekken springen mensen in die eigenlijk vrij zouden zijn. “Bedrijven zetten een extra tandje bij, er wordt zo hard mogelijk gewerkt om het werk in te halen, maar mogelijk moeten er wat dingen uitgesteld worden of moeten mensen die bijvoorbeeld vandaag een afspraak hebben iets langer wachten”, aldus Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

RDW-storing: Niet afgemelde APK-keuringen moeten opnieuw | Automotive Online

RDW-storing: Niet afgemelde APK-keuringen moeten opnieuw

RDW-storing • Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(Foto: Linkedin)

APK-keuringen die gisteren als gevolg van de storing bij RDW niet konden worden afgemeld. Door de storing was het een tijd niet mogelijk auto’s of andere voertuigen met een kenteken op een nieuwe naam te zetten. Ook konden apk-gekeurde auto’s niet worden afgemeld.

Bovag meldt aan het ANP dat het naar verwachting om rond de 6 duizend APK’s gaat. Er zijn gisteren 30 duizend afmeldingen geweest, normaal zijn dat er 6 duizend meer. “Dat moet de komende dagen worden ingehaald, gemixt met het gewone geplande werk.”

Op de vraag of er geen coulance-regeling denkbaar is voor de uitgevoerde (maar niet afgemelde) APK’s, meldt het RDW dat de focus nu ligt op het hervatten van de procesvoering. Na het weekend wordt er gekeken naar wat er nog meer nodig is om het ongemak te verminderen maar in principe moeten uit veiligheidsoogpunt de niet afgemelde keuring wel echt opnieuw, aldus RDW.

Autobedrijven hadden het al druk, en vrijdag is volgens de woordvoerder daarbij altijd een hele drukke dag, omdat mensen voor het weekend een auto willen hebben. Op sommige plekken springen mensen in die eigenlijk vrij zouden zijn. “Bedrijven zetten een extra tandje bij, er wordt zo hard mogelijk gewerkt om het werk in te halen, maar mogelijk moeten er wat dingen uitgesteld worden of moeten mensen die bijvoorbeeld vandaag een afspraak hebben iets langer wachten”, aldus Bovag.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.