CBS: Omzet autobranche groeit minder hard, daling in aantal vacatures

CBS • De grootste omzetstijging werd geboekt door autohandelaars en -reparateurs.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

CBS constateert dat de corona-invloed afneemt. Ook was de registratiegroei van elektrische voertuigen niet meer zo groot in het derde kwartaal. De grootste omzetstijging werd geboekt door autohandelaars en -reparateurs. Bij de motorenhandel en -reparatie daalde de omzet met 13,3 procent.

Ook de arbeidsmarkt in de branche is gespannen. De helft van de bedrijven zei begin oktober een tekort aan arbeidskrachten te hebben. Een kwartaal eerder was dat iets minder. Wel nam het aantal vacatures met 400 af tot 8.900. Bekijk op Jobmotive een groot deel van de vacatures.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

CBS: Omzet autobranche groeit minder hard, daling in aantal vacatures | Automotive Online

CBS: Omzet autobranche groeit minder hard, daling in aantal vacatures

CBS • De grootste omzetstijging werd geboekt door autohandelaars en -reparateurs.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Shutterstock

In het derde kwartaal is de omzet in de auto- en motorbranche fors minder gestegen dan in het tweede kwartaal. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferd. Het gaat om een omzetstijging van 10,4 procent in juli, augustus en september ten opzichte van een jaar eerder, waar dat in het tweede kwartaal nog een omzetstijging van 33,7 procent was.

CBS constateert dat de corona-invloed afneemt. Ook was de registratiegroei van elektrische voertuigen niet meer zo groot in het derde kwartaal. De grootste omzetstijging werd geboekt door autohandelaars en -reparateurs. Bij de motorenhandel en -reparatie daalde de omzet met 13,3 procent.

Ook de arbeidsmarkt in de branche is gespannen. De helft van de bedrijven zei begin oktober een tekort aan arbeidskrachten te hebben. Een kwartaal eerder was dat iets minder. Wel nam het aantal vacatures met 400 af tot 8.900. Bekijk op Jobmotive een groot deel van de vacatures.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.