Kumar Galhotra nieuwe coo van Ford

Ford • Hij was tot voor kort president van Ford Blue.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Kumar Galhotra (foto: Ford)

Ford benoemt Kumar Galhotra tot Chief Operating Officer (coo). In die rol rapporteert hij direct aan ceo Jim Farley, zo meldt Ford. De in India geboren Galhotra was president van Ford Blue, de divisie van Ford die zich specifiek met verbrandingsmotoren (ice) bezighoudt. Daarvoor was hij president van Ford Noord-Amerika.

Galhotra is een oudgediende van Ford, die al sinds 1988 in dienst is bij het concern. Als coo leidt hij wereldwijd de productontwikkeling, planning en productie van Ford. Hij treedt in de voetsporen van Jim Farley, die coo was en in 2020 als ceo topman van het concern werd. Sindsdien werd geen nieuwe coo benoemd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Kumar Galhotra nieuwe coo van Ford | Automotive Online

Kumar Galhotra nieuwe coo van Ford

Ford • Hij was tot voor kort president van Ford Blue.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Kumar Galhotra (foto: Ford)

Ford benoemt Kumar Galhotra tot Chief Operating Officer (coo). In die rol rapporteert hij direct aan ceo Jim Farley, zo meldt Ford. De in India geboren Galhotra was president van Ford Blue, de divisie van Ford die zich specifiek met verbrandingsmotoren (ice) bezighoudt. Daarvoor was hij president van Ford Noord-Amerika.

Galhotra is een oudgediende van Ford, die al sinds 1988 in dienst is bij het concern. Als coo leidt hij wereldwijd de productontwikkeling, planning en productie van Ford. Hij treedt in de voetsporen van Jim Farley, die coo was en in 2020 als ceo topman van het concern werd. Sindsdien werd geen nieuwe coo benoemd.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.