Q3-cijfers Tomtom: hogere omzet, lager nettoverlies

Tomtom • Onder de streep leed Tomtom een nettoverlies van 7,9 miljoen euro.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

De omzet van Tomtom steeg in het derde kwartaal van dit jaar met 6 procent tot ruim 144 miljoen euro, zo meldt de navigatiedienstverlener in een persbericht. Dat is volgens De Telegraaf min of meer in lijn met de verwachting van analisten.

De snelst groeiende activiteit bestond uit de leveranties aan automakers, waar een groei van 32 procent werd geboekt ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf zegt daarmee harder te groeien dan de autoproductie in zijn kernmarkten en dus marktaandeel te winnen. In het afgelopen kwartaal werd afgesproken dat de nieuwe Peugeot E-3008 voorzien zal worden van een uitgebreid Tomtom-systeem met navigatie en laadpaalinfo.

Onder de streep leed Tomtom nog wel een nettoverlies van 7,9 miljoen euro. Dit verlies is minder dan in Q3 van 2022, toen het negatieve resultaat 17,5 miljoen euro was.

Tomtom bevestigde zijn in juli een verhoogde raming van een omzet van 570 tot 600 miljoen euro bij een nettoverlies van 19 miljoen euro voor het hele jaar. Eerder werd voor heel 2023 gerekend op 540 miljoen tot 580 miljoen euro. Vorig jaar boekte het beursgenoteerde bedrijf uit Amsterdam nog een omzet van 536 miljoen euro.

Het Amsterdamse navigatiebedrijf schrapte begin 2022 ongeveer 500 banen als gevolg van een grote reorganisatie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Q3-cijfers Tomtom: hogere omzet, lager nettoverlies | Automotive Online

Q3-cijfers Tomtom: hogere omzet, lager nettoverlies

Tomtom • Onder de streep leed Tomtom een nettoverlies van 7,9 miljoen euro.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

De omzet van Tomtom steeg in het derde kwartaal van dit jaar met 6 procent tot ruim 144 miljoen euro, zo meldt de navigatiedienstverlener in een persbericht. Dat is volgens De Telegraaf min of meer in lijn met de verwachting van analisten.

De snelst groeiende activiteit bestond uit de leveranties aan automakers, waar een groei van 32 procent werd geboekt ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf zegt daarmee harder te groeien dan de autoproductie in zijn kernmarkten en dus marktaandeel te winnen. In het afgelopen kwartaal werd afgesproken dat de nieuwe Peugeot E-3008 voorzien zal worden van een uitgebreid Tomtom-systeem met navigatie en laadpaalinfo.

Onder de streep leed Tomtom nog wel een nettoverlies van 7,9 miljoen euro. Dit verlies is minder dan in Q3 van 2022, toen het negatieve resultaat 17,5 miljoen euro was.

Tomtom bevestigde zijn in juli een verhoogde raming van een omzet van 570 tot 600 miljoen euro bij een nettoverlies van 19 miljoen euro voor het hele jaar. Eerder werd voor heel 2023 gerekend op 540 miljoen tot 580 miljoen euro. Vorig jaar boekte het beursgenoteerde bedrijf uit Amsterdam nog een omzet van 536 miljoen euro.

Het Amsterdamse navigatiebedrijf schrapte begin 2022 ongeveer 500 banen als gevolg van een grote reorganisatie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.