Fastned verdrievoudigt laadnetwerk in Duitsland

Fastned • Fastned mag 92 nieuwe snellaadstations in Duitsland bouwen.
Redactie Redactie
Fastned
(Foto: PR/Fastned)

Fastned kan het aantal snellaadstations in Duitsland verdrievoudigen. De exploitant van snellaadstations heeft in Duitsland twee kavels in de wacht gesleept voor uitbreiding van zijn snellaadnetwerk. Dit heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

De toekenning hoort bij de aanbesteding van Deutschlandnetz, het Duitse overheidsnetwerk voor snellaadstations. Door het winnen van de aanbestedingen mag Fastned nu in Duitsland maximaal 92 nieuwe laadstations (in het westen en zuidwesten van het land) gaan bouwen. Dat betekent ongeveer een verdriedubbeling van het aantal Fastned-locaties in het land, nu zijn er 37 laadstations in Duitsland.

‘Hiermee zet Fastned een grote stap in de richting van haar doel om in 2030 een netwerk van duizend laadstations in Europa te hebben’, schrijft het bedrijf in een persbericht.

De Deutschlandnetz-aanbesteding is bedoeld om ervoor te zorgen dat de miljoenen toekomstige elektrische rijders gemakkelijk toegang krijgen tot snellaadstations. In de selectiecriteria legt het Duitse Ministerie van Digitale Zaken en Transport er nadruk op dat de stations klantvriendelijk moeten zijn om snelladen voor iedereen gemakkelijk te maken.

‘Het winnen van deze competitieve en gewilde kavels bevestigt de hoge kwaliteit van ons snellaadconcept’, zegt Linda Boll, country manager van Fastned Germany.

Italië

Half september kondigde Fastned uitbreiding in Italië aan, waar het langs de snelweg Brescia-Padova een snellaadstation gaat bouwen.

Fastned zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat had het bedrijf vooral te danken aan de stijging van het aantal EV’s. De omzet kwam in het eerste halfjaar uit op 26,1 miljoen, overigens wel minder dan waar de analisten vooraf op hadden gerekend (dat was 29,8 miljoen euro).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Fastned verdrievoudigt laadnetwerk in Duitsland | Automotive Online

Fastned verdrievoudigt laadnetwerk in Duitsland

Fastned • Fastned mag 92 nieuwe snellaadstations in Duitsland bouwen.
Redactie Redactie
Fastned
(Foto: PR/Fastned)

Fastned kan het aantal snellaadstations in Duitsland verdrievoudigen. De exploitant van snellaadstations heeft in Duitsland twee kavels in de wacht gesleept voor uitbreiding van zijn snellaadnetwerk. Dit heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

De toekenning hoort bij de aanbesteding van Deutschlandnetz, het Duitse overheidsnetwerk voor snellaadstations. Door het winnen van de aanbestedingen mag Fastned nu in Duitsland maximaal 92 nieuwe laadstations (in het westen en zuidwesten van het land) gaan bouwen. Dat betekent ongeveer een verdriedubbeling van het aantal Fastned-locaties in het land, nu zijn er 37 laadstations in Duitsland.

‘Hiermee zet Fastned een grote stap in de richting van haar doel om in 2030 een netwerk van duizend laadstations in Europa te hebben’, schrijft het bedrijf in een persbericht.

De Deutschlandnetz-aanbesteding is bedoeld om ervoor te zorgen dat de miljoenen toekomstige elektrische rijders gemakkelijk toegang krijgen tot snellaadstations. In de selectiecriteria legt het Duitse Ministerie van Digitale Zaken en Transport er nadruk op dat de stations klantvriendelijk moeten zijn om snelladen voor iedereen gemakkelijk te maken.

‘Het winnen van deze competitieve en gewilde kavels bevestigt de hoge kwaliteit van ons snellaadconcept’, zegt Linda Boll, country manager van Fastned Germany.

Italië

Half september kondigde Fastned uitbreiding in Italië aan, waar het langs de snelweg Brescia-Padova een snellaadstation gaat bouwen.

Fastned zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat had het bedrijf vooral te danken aan de stijging van het aantal EV’s. De omzet kwam in het eerste halfjaar uit op 26,1 miljoen, overigens wel minder dan waar de analisten vooraf op hadden gerekend (dat was 29,8 miljoen euro).

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.