Fastned breidt uit naar Italië en geeft obligatie uit

Fastned • Het station zal worden gebouwd langs de snelweg A4 tussen Brescia en Padua in Noord-Italië.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Fastned
(Foto: Fastned)

Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van zijn eerste snellaadstation in Italië, zo kondigde het snellaadbedrijf aan. Ook maakte Fastned, uitbater van de snellaadstations langs de snelweg, bekend geld te willen ophalen met een nieuwe obligatielening. De opbrengst zal worden gebruikt om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten te laten groeien.

Italië wordt na Nederland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken het achtste land waar Fastned een snellaadstation opent. Het contract werd getekend met het Italiaanse snelwegbedrijf A4 Holding Group. Het station wordt gebouwd langs de snelweg A4 tussen Brescia en Padua in Noord-Italië. Fastned verwacht het snellaadpunt in 2024 te openen.

Volgens Fastned is Italië een belangrijke nieuwe markt omdat het land behoort tot de grootste landen van Europa wat betreft het aantal kilometers snelweg. Oprichter en ceo Michiel Langezaal stelt ‘er vertrouwen in te hebben dat het eerste laadstation in Italië in de komende jaren zal leiden tot veel meer stations van het bedrijf langs de Italiaanse snelwegen’.

Fastned wil verder ook laadstations langs de Duitse snelwegen openen, maar hierover loopt nog een rechtszaak. Het Nederlandse bedrijf heeft op dit moment 37 laadstations in Duitsland, maar nog niet langs de snelwegen.

Obligatie

De nieuwe obligaties van Fastned zijn verkrijgbaar in eenheden van 1.000 euro per stuk en bieden 6 procent rente per jaarHoeveel geld het bedrijf precies wil ophalen met de nieuwe obligatie maakte Fastned niet bekend. In juni haalde het bedrijf al bijna 22 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe obligaties. Daarnaast verlengden investeerders voor ruim 2 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes.

Fastned zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat had het bedrijf vooral te danken aan de stijging van het aantal EV’s. De omzet kwam in het eerste halfjaar uit op 26,1 miljoen, overigens wel minder dan waar de analisten vooraf op hadden gerekend (dat was 29,8 miljoen euro).

Fastned breidt uit naar Italië en geeft obligatie uit | Automotive Online

Fastned breidt uit naar Italië en geeft obligatie uit

Fastned • Het station zal worden gebouwd langs de snelweg A4 tussen Brescia en Padua in Noord-Italië.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Fastned
(Foto: Fastned)

Fastned heeft een contract getekend voor de bouw van zijn eerste snellaadstation in Italië, zo kondigde het snellaadbedrijf aan. Ook maakte Fastned, uitbater van de snellaadstations langs de snelweg, bekend geld te willen ophalen met een nieuwe obligatielening. De opbrengst zal worden gebruikt om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten te laten groeien.

Italië wordt na Nederland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken het achtste land waar Fastned een snellaadstation opent. Het contract werd getekend met het Italiaanse snelwegbedrijf A4 Holding Group. Het station wordt gebouwd langs de snelweg A4 tussen Brescia en Padua in Noord-Italië. Fastned verwacht het snellaadpunt in 2024 te openen.

Volgens Fastned is Italië een belangrijke nieuwe markt omdat het land behoort tot de grootste landen van Europa wat betreft het aantal kilometers snelweg. Oprichter en ceo Michiel Langezaal stelt ‘er vertrouwen in te hebben dat het eerste laadstation in Italië in de komende jaren zal leiden tot veel meer stations van het bedrijf langs de Italiaanse snelwegen’.

Fastned wil verder ook laadstations langs de Duitse snelwegen openen, maar hierover loopt nog een rechtszaak. Het Nederlandse bedrijf heeft op dit moment 37 laadstations in Duitsland, maar nog niet langs de snelwegen.

Obligatie

De nieuwe obligaties van Fastned zijn verkrijgbaar in eenheden van 1.000 euro per stuk en bieden 6 procent rente per jaarHoeveel geld het bedrijf precies wil ophalen met de nieuwe obligatie maakte Fastned niet bekend. In juni haalde het bedrijf al bijna 22 miljoen euro op met de uitgifte van nieuwe obligaties. Daarnaast verlengden investeerders voor ruim 2 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes.

Fastned zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat had het bedrijf vooral te danken aan de stijging van het aantal EV’s. De omzet kwam in het eerste halfjaar uit op 26,1 miljoen, overigens wel minder dan waar de analisten vooraf op hadden gerekend (dat was 29,8 miljoen euro).