Fastned haalt ruim 30 miljoen euro op met nieuwe obligaties

Fastned • De opbrengst wil Fastned gebruiken om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten te laten groeien.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Fastned
(Foto: Fastned)

Fastned heeft 30,4 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties. Dit heeft de uitbater van snellaadstations in Europa bekendgemaakt in een persbericht.

Verder hebben investeerders 3,5 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes verlengd. Het totaal uitgegeven bedrag in deze obligatieronde komt zo uit op 33,9 miljoen euro. De obligaties hebben een coupon van 6 procent en een looptijd van 5 jaar.

Dit was de dertiende ronde in het obligatieprogramma van Fastned. Deze ronde brengt het totale uitstaande bedrag aan investeringen opgehaald bij particuliere beleggers op ruim 163 miljoen euro. De opbrengst zal worden gebruikt om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten te laten groeien, zo meldt het Amsterdamse bedrijf. Victor van Dijk, cfo van Fastned, legt uit: “Onze groeiende community van investeerders speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van Fastned’s netwerk. Elk nieuw station brengt ons dichter bij ons doel van duizend stations tegen 2030. Dit draagt actief bij aan het tegengaan van klimaatverandering.”

Italië

Fastned kondigde de nieuwe obligatieronde medio september aan, tegelijk met het nieuws dat het snellaadbedrijf gaat uitbreiden naar Italië. Het Zuid-Europese land wordt na Nederland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken het achtste land waar Fastned een snellaadstation opent.

Fastned heeft over afgelopen derde kwartaal zijn brutowinst met 140 procent vergroot tot ruim 11 miljoen euro, zo maakte het bedrijf vorige week bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Fastned haalt ruim 30 miljoen euro op met nieuwe obligaties | Automotive Online

Fastned haalt ruim 30 miljoen euro op met nieuwe obligaties

Fastned • De opbrengst wil Fastned gebruiken om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten te laten groeien.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Fastned
(Foto: Fastned)

Fastned heeft 30,4 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties. Dit heeft de uitbater van snellaadstations in Europa bekendgemaakt in een persbericht.

Verder hebben investeerders 3,5 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes verlengd. Het totaal uitgegeven bedrag in deze obligatieronde komt zo uit op 33,9 miljoen euro. De obligaties hebben een coupon van 6 procent en een looptijd van 5 jaar.

Dit was de dertiende ronde in het obligatieprogramma van Fastned. Deze ronde brengt het totale uitstaande bedrag aan investeringen opgehaald bij particuliere beleggers op ruim 163 miljoen euro. De opbrengst zal worden gebruikt om het netwerk van laadstations in bestaande en nieuwe markten te laten groeien, zo meldt het Amsterdamse bedrijf. Victor van Dijk, cfo van Fastned, legt uit: “Onze groeiende community van investeerders speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van Fastned’s netwerk. Elk nieuw station brengt ons dichter bij ons doel van duizend stations tegen 2030. Dit draagt actief bij aan het tegengaan van klimaatverandering.”

Italië

Fastned kondigde de nieuwe obligatieronde medio september aan, tegelijk met het nieuws dat het snellaadbedrijf gaat uitbreiden naar Italië. Het Zuid-Europese land wordt na Nederland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Zwitserland en Denemarken het achtste land waar Fastned een snellaadstation opent.

Fastned heeft over afgelopen derde kwartaal zijn brutowinst met 140 procent vergroot tot ruim 11 miljoen euro, zo maakte het bedrijf vorige week bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.