Fastned haalt meer dan 24 miljoen euro op met nieuwe obligaties

Fastned • Investeerders spelen een cruciale rol voor de groei van Fastned, zo stelt het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Fastned.
(Foto: Fastned)

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft meer dan 24 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook hebben investeerders voor 3,5 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes verlengd.

‘De obligaties hebben een couponrente van 6 procent en een looptijd van 5 jaar. Deze 14e ronde in het obligatieprogramma brengt het totale uitstaande bedrag aan investeringen van particuliere beleggers op meer dan 180 miljoen euro.’

Exponentiële groei

“Onze groeiende community van investeerders speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van het netwerk van Fastned op drukbezochte locaties in Europa”, stelt Michiel Langezaal, ceo en medeoprichter van Fastned. “Het versnellen van de aanleg van infrastructuur voor elektrische mobiliteit is cruciaal gezien de verwachte exponentiële groei van het aantal elektrische voertuigen op de weg in de komende jaren.”

Onlangs maakte Fastned bekend dat het zijn eerste laadstation in Spanje gaat bouwen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Fastned haalt meer dan 24 miljoen euro op met nieuwe obligaties | Automotive Online

Fastned haalt meer dan 24 miljoen euro op met nieuwe obligaties

Fastned • Investeerders spelen een cruciale rol voor de groei van Fastned, zo stelt het bedrijf.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Fastned.
(Foto: Fastned)

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft meer dan 24 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Ook hebben investeerders voor 3,5 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiftes verlengd.

‘De obligaties hebben een couponrente van 6 procent en een looptijd van 5 jaar. Deze 14e ronde in het obligatieprogramma brengt het totale uitstaande bedrag aan investeringen van particuliere beleggers op meer dan 180 miljoen euro.’

Exponentiële groei

“Onze groeiende community van investeerders speelt een belangrijke rol in de uitbreiding van het netwerk van Fastned op drukbezochte locaties in Europa”, stelt Michiel Langezaal, ceo en medeoprichter van Fastned. “Het versnellen van de aanleg van infrastructuur voor elektrische mobiliteit is cruciaal gezien de verwachte exponentiële groei van het aantal elektrische voertuigen op de weg in de komende jaren.”

Onlangs maakte Fastned bekend dat het zijn eerste laadstation in Spanje gaat bouwen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.