Burgemeester sluit Amsterdams autobedrijf wegens wietplantage

Drugsvondst • Het bedrijf is voor zes maanden gesloten.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
wietplantage
Foto: Shutterstock

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft besloten een autobedrijf in de Amsterdamse Polijsterweg met onmiddellijke ingang te sluiten. De reden is de vondst van drie wietplantages op de etage boven het bedrijf. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

De politie deed vorige maand een inval en vond daarbij de hennepplanten. Ook zijn er spullen aangetroffen om wiet te kweken en bleek de stroom illegaal achter de meter te worden afgenomen.

De exploitant van het autobedrijf beweerde van niets te weten, vertelde een woordvoerder van de gemeente aan AT5. Hij had de bovenetage onderverhuurd en zei niet te weten wat zich daar afspeelde. De wietlucht was na het openen van een deur echter zeer nadrukkelijk ook beneden in de werkplaats te ruiken.

De eigenaar van het pand is een procedure gestart om het autobedrijf uit het pand te krijgen.

De eigenaar van een Eindhovens schadeherstelbedrijf stapte dit voorjaar naar de rechter om de sluiting onder bestuursdwang van zijn bedrijf ongedaan te maken. De rechter ging daar echter niet in mee: het bedrijf blijft gesloten.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Burgemeester sluit Amsterdams autobedrijf wegens wietplantage | Automotive Online

Burgemeester sluit Amsterdams autobedrijf wegens wietplantage

Drugsvondst • Het bedrijf is voor zes maanden gesloten.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
wietplantage
Foto: Shutterstock

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft besloten een autobedrijf in de Amsterdamse Polijsterweg met onmiddellijke ingang te sluiten. De reden is de vondst van drie wietplantages op de etage boven het bedrijf. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

De politie deed vorige maand een inval en vond daarbij de hennepplanten. Ook zijn er spullen aangetroffen om wiet te kweken en bleek de stroom illegaal achter de meter te worden afgenomen.

De exploitant van het autobedrijf beweerde van niets te weten, vertelde een woordvoerder van de gemeente aan AT5. Hij had de bovenetage onderverhuurd en zei niet te weten wat zich daar afspeelde. De wietlucht was na het openen van een deur echter zeer nadrukkelijk ook beneden in de werkplaats te ruiken.

De eigenaar van het pand is een procedure gestart om het autobedrijf uit het pand te krijgen.

De eigenaar van een Eindhovens schadeherstelbedrijf stapte dit voorjaar naar de rechter om de sluiting onder bestuursdwang van zijn bedrijf ongedaan te maken. De rechter ging daar echter niet in mee: het bedrijf blijft gesloten.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.