Inval autobedrijven Almelo: messen, honkbalknuppel en auto met verborgen ruimte aangetroffen

Criminaliteit • Een controleteam viel bij vijf autobedrijven binnen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Bij een onaangekondigde controle bij vijf Almelose autobedrijven werden diverse vondsten gedaan. Bij één ondernemer werd een auto met een verborgen ruimte aangetroffen. Bij een ander autobedrijf troffen controleurs munitie, pepperspray, een honkbalknuppel en messen aan. Dit melden lokale media. De politie bevestigt aan AM dat de bedrijfsbezoeken hebben plaatsgevonden. 

Bij de gecontroleerde bedrijven zijn ook diverse milieuovertredingen geconstateerd en gaat de gemeente onderzoeken of de autobedrijven wel opereren volgens het bestemmingsplan.

Een gezamenlijke actie

De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Almelo, Omgevingsdienst Twente, douane, politie, Belastingdienst, UWV, Sociale Recherche Twente en het LIV, het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit. De onaangekondigde controles vinden regelmatig plaats, ook wanneer er geen directe signalen over misstanden zijn.

Misstanden bij autobedrijven

Bij autobedrijven worden regelmatig misstanden gesignaleerd. Dan vindt de politie wietplantages, vuurwapens, gestolen auto’s of grote hoeveelheden contant geld. Dat kan wijzen op witwaspraktijken of illegale handel. Daarvan was ditmaal in Almelo geen sprake.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Inval autobedrijven Almelo: messen, honkbalknuppel en auto met verborgen ruimte aangetroffen | Automotive Online

Inval autobedrijven Almelo: messen, honkbalknuppel en auto met verborgen ruimte aangetroffen

Criminaliteit • Een controleteam viel bij vijf autobedrijven binnen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Bij een onaangekondigde controle bij vijf Almelose autobedrijven werden diverse vondsten gedaan. Bij één ondernemer werd een auto met een verborgen ruimte aangetroffen. Bij een ander autobedrijf troffen controleurs munitie, pepperspray, een honkbalknuppel en messen aan. Dit melden lokale media. De politie bevestigt aan AM dat de bedrijfsbezoeken hebben plaatsgevonden. 

Bij de gecontroleerde bedrijven zijn ook diverse milieuovertredingen geconstateerd en gaat de gemeente onderzoeken of de autobedrijven wel opereren volgens het bestemmingsplan.

Een gezamenlijke actie

De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Almelo, Omgevingsdienst Twente, douane, politie, Belastingdienst, UWV, Sociale Recherche Twente en het LIV, het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit. De onaangekondigde controles vinden regelmatig plaats, ook wanneer er geen directe signalen over misstanden zijn.

Misstanden bij autobedrijven

Bij autobedrijven worden regelmatig misstanden gesignaleerd. Dan vindt de politie wietplantages, vuurwapens, gestolen auto’s of grote hoeveelheden contant geld. Dat kan wijzen op witwaspraktijken of illegale handel. Daarvan was ditmaal in Almelo geen sprake.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.