‘Onderzoek: helft autobedrijven in Hoogeveen is verdacht’

Criminaliteit • Van de 316 autobedrijven in de gemeente blijkt bijna de helft niet vindbaar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

De Rekenkamer heeft alle autobedrijven in de gemeente Hoogeveen onder de loep genomen. Van de 316 autobedrijven in de gemeente is bijna de helft niet vindbaar, zichtbaar en professioneel. Dat zou mogelijk duiden op louche praktijken. Dit meldt RTV Drenthe.

De Rekenkamer deed het onderzoek in Hoogeveen met het oog op mogelijke criminele activiteiten in de autobranche. Daarbij is een test uitgevoerd om te kijken hoe zichtbaar de bedrijven zijn. Op 17 punten is getoetst, waarbij bedrijven die alle 17 punten scoren onzichtbaar zijn. Vanaf de score 9 is er sprake van een onvoldoende. “Vanuit de gedachte dat ieder bedrijf gevonden wil worden door klanten om omzet te maken, is een onvoldoende een signaal dat het bedrijf mogelijk louche is”, melden de onderzoekers.

Het valt de Rekenkamer ook op dat er in Hoogeveen 1 autobedrijf per 175 inwoners is. Nederland telt rond de 44 duizend autobedrijven, dat is 1 op de 410 inwoners. Een verschil dat de onderzoekers opmerkelijk noemen.

Een deel van de bedrijven is doordeweeks veel gesloten. Dat roept volgens de onderzoekers de vraag op waar ze van open kunnen blijven.

Bij andere bedrijven is de eigenaar van het autobedrijf ook actief in andere branches die weinig van doen hebben met de autowereld. Ook dat is volgens het onderzoek een mogelijke aanwijzing voor criminele praktijken, als drugshandel of witwassen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Onderzoek: helft autobedrijven in Hoogeveen is verdacht’ | Automotive Online

‘Onderzoek: helft autobedrijven in Hoogeveen is verdacht’

Criminaliteit • Van de 316 autobedrijven in de gemeente blijkt bijna de helft niet vindbaar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

De Rekenkamer heeft alle autobedrijven in de gemeente Hoogeveen onder de loep genomen. Van de 316 autobedrijven in de gemeente is bijna de helft niet vindbaar, zichtbaar en professioneel. Dat zou mogelijk duiden op louche praktijken. Dit meldt RTV Drenthe.

De Rekenkamer deed het onderzoek in Hoogeveen met het oog op mogelijke criminele activiteiten in de autobranche. Daarbij is een test uitgevoerd om te kijken hoe zichtbaar de bedrijven zijn. Op 17 punten is getoetst, waarbij bedrijven die alle 17 punten scoren onzichtbaar zijn. Vanaf de score 9 is er sprake van een onvoldoende. “Vanuit de gedachte dat ieder bedrijf gevonden wil worden door klanten om omzet te maken, is een onvoldoende een signaal dat het bedrijf mogelijk louche is”, melden de onderzoekers.

Het valt de Rekenkamer ook op dat er in Hoogeveen 1 autobedrijf per 175 inwoners is. Nederland telt rond de 44 duizend autobedrijven, dat is 1 op de 410 inwoners. Een verschil dat de onderzoekers opmerkelijk noemen.

Een deel van de bedrijven is doordeweeks veel gesloten. Dat roept volgens de onderzoekers de vraag op waar ze van open kunnen blijven.

Bij andere bedrijven is de eigenaar van het autobedrijf ook actief in andere branches die weinig van doen hebben met de autowereld. Ook dat is volgens het onderzoek een mogelijke aanwijzing voor criminele praktijken, als drugshandel of witwassen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.