Zware explosie slaat gat in gevel van Haags autobedrijf

Explosie • De hele straat lag vol bakstenen en glas, melden getuigen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Politie zwaailicht
Foto: Shutterstock

Afgelopen nacht vond een zware explosie plaats bij autobedrijf Charisma Cars in Den Haag. Er is een flink gat in de gevel geslagen, de roldeur aan de zijkant van de gevel is verwoest en de meeste ramen van het bedrijf zijn gesneuveld. Niemand is gewond geraakt. Dit blijkt uit meldingen van politie en brandweer.

Diverse auto’s in het pand zouden schade hebben opgelopen door de explosie. Bakstenen uit de gevel lagen over een groot deel van het bedrijfsterrein verspreid, de straat lag vol glasscherven. Het is nog onduidelijk hoe de explosie is ontstaan. De politie heeft de omgeving vanmorgen afgezet en de straat is deels afgesloten voor onderzoek.

Charisma Cars is een autohandel die volgens de website zo’n tien jaar bestaat. De handelsoorraad bestaat uit 35 auto’s, in prijs variërend van twee tot bijna zestigduizend euro. Volgens een bericht in het AD deed de politie in 2019 een inval bij het bedrijf, waarbij enkele auto’s voor onderzoek in beslag werden genomen.

Brand bij autobedrijven komt met enige regelmaat voor. Enkel een explosie komt zelden voor. Diverse media speculeren er daarom op dat het een aanslag zou kunnen zijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Zware explosie slaat gat in gevel van Haags autobedrijf | Automotive Online

Zware explosie slaat gat in gevel van Haags autobedrijf

Explosie • De hele straat lag vol bakstenen en glas, melden getuigen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Politie zwaailicht
Foto: Shutterstock

Afgelopen nacht vond een zware explosie plaats bij autobedrijf Charisma Cars in Den Haag. Er is een flink gat in de gevel geslagen, de roldeur aan de zijkant van de gevel is verwoest en de meeste ramen van het bedrijf zijn gesneuveld. Niemand is gewond geraakt. Dit blijkt uit meldingen van politie en brandweer.

Diverse auto’s in het pand zouden schade hebben opgelopen door de explosie. Bakstenen uit de gevel lagen over een groot deel van het bedrijfsterrein verspreid, de straat lag vol glasscherven. Het is nog onduidelijk hoe de explosie is ontstaan. De politie heeft de omgeving vanmorgen afgezet en de straat is deels afgesloten voor onderzoek.

Charisma Cars is een autohandel die volgens de website zo’n tien jaar bestaat. De handelsoorraad bestaat uit 35 auto’s, in prijs variërend van twee tot bijna zestigduizend euro. Volgens een bericht in het AD deed de politie in 2019 een inval bij het bedrijf, waarbij enkele auto’s voor onderzoek in beslag werden genomen.

Brand bij autobedrijven komt met enige regelmaat voor. Enkel een explosie komt zelden voor. Diverse media speculeren er daarom op dat het een aanslag zou kunnen zijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.