Eigenaar autobedrijf opgepakt voor kilometertellerfraude

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Bij een inval bij een autobedrijf in Opmeer zijn meerdere auto's in beslag genomen door de politie en Fiod. (Foto: Shutterstock)

De politie en Fiod hebben dinsdag meerdere auto’s in beslag genomen bij een autobedrijf in Opmeer in Noord-Holland. De 54-jarige eigenaar van het bedrijf wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Dat bevestigt politie-woordvoerder Koos Venema aan Automotive.

Naast auto’s zijn er ook luxe goederen en geld in beslag genomen. De verdachte zou auto’s hebben verhandeld waarvan de kilometerstand is teruggedraaid. De mogelijke schade zou 1.500 euro per transactie bedragen. Kilometertellerfraude is strafbaar sinds 2014.De Vereniging Aanpak Tellerfraude deed, in een andere zaak, aangifte tegen een Apeldoorns autobedrijf vanwege kilometertellerfraude.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Eigenaar autobedrijf opgepakt voor kilometertellerfraude | Automotive Online

Eigenaar autobedrijf opgepakt voor kilometertellerfraude

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De politie deed invallen bij een bende die oldtimers ontvreemd.
Bij een inval bij een autobedrijf in Opmeer zijn meerdere auto's in beslag genomen door de politie en Fiod. (Foto: Shutterstock)

De politie en Fiod hebben dinsdag meerdere auto’s in beslag genomen bij een autobedrijf in Opmeer in Noord-Holland. De 54-jarige eigenaar van het bedrijf wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. Dat bevestigt politie-woordvoerder Koos Venema aan Automotive.

Naast auto’s zijn er ook luxe goederen en geld in beslag genomen. De verdachte zou auto’s hebben verhandeld waarvan de kilometerstand is teruggedraaid. De mogelijke schade zou 1.500 euro per transactie bedragen. Kilometertellerfraude is strafbaar sinds 2014.De Vereniging Aanpak Tellerfraude deed, in een andere zaak, aangifte tegen een Apeldoorns autobedrijf vanwege kilometertellerfraude.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.