Politie haalt gestolen auto’s net op tijd van boord in Vlissingen

Zeeland • Nadat de container van boord was gehaald, vonden agenten tussen bankstellen en matrassen drie gestolen Toyota’s Rav4.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Een door de politie in beslag genomen auto.
(Foto: Politie)

De Zeehavenpolitie Zeeland en de Douane hebben eind vorige week in een container op een schip in de haven van Vlissingen drie in Nederland gestolen auto’s gevonden. De bestemming van het schip was Afrika, zo heeft de politie bekendgemaakt.

De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant kreeg donderdag 7 september een melding dat op een zeeschip een gestolen auto zou staan. Naar aanleiding van deze informatie stelde het samen met de Douane meteen een onderzoek in naar het vaartuig dat toen afgemeerd lag in de haven van Vlissingen-Oost.

Al snel troffen de wijkagenten van de Zeehavenpolitie en de douaniers een verdachte container aan. Nadat deze van boord was gehaald, werden tussen bankstellen en matrassen niet één, maar drie gestolen personenauto’s aangetroffen. “Het ging om drie uitvoeringen van de Toyota Rav4”, vertelt een woordvoerder van de politie aan Automotive. Waar de auto’s in Nederland zijn gestolen, wil de politie niet bekendmaken. In 2022 was Toyota overigens het meest gestolen merk.

Vrijdag 8 september controleerde de agenten nog twee andere containers. Hierin bleken geen gestolen goederen te staan.

Antwerpen

Uit onderzoek van de Zeehavenpolitie bleek dat de personenauto’s in Nederland zijn gestolen en via Antwerpen naar Afrika moesten worden verscheept. Omdat het schip in Vlissingen een tussenstop maakte, kon de politie de gestolen Toyota’s daar in beslag nemen. Het schip en de bemanning hebben niets met de diefstal of heling van de auto’s te maken, zo stelt de recherche.

Flink meer stekkerauto’s gestolen in eerste half jaar 2023