Tientallen politievoertuigen staan stil door technische problemen

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
politie shutterstock 2022
(Foto: Shutterstock) (Shutterstock, 2022)

Ook is de vervanging van volledig afgeschreven auto’s een groot probleem.

Het wagenpark van de politie rammelt aan alle kanten. Tientallen snelle interventievoertuigen, surveillancewagens en arrestantenbussen staan stil vanwege technische mankementen. Dat schrijft De Telegraaf.

Ook is de vervanging van auto’s die helemaal afgeschreven zijn een groot probleem, omdat ze nog niet leverbaar zijn. Hetzelfde geldt voor onderdelen die nodig zijn voor reparatie, waardoor de voertuigen massaal in de garage moeten blijven.

De politievakbonden zien ook dat steeds meer eenheden geconfronteerd worden met een gebrek aan inzetbare voertuigen. “Het is nu roeien met de riemen die we hebben, maar het is pijnlijk dat er voorlopig nog geen einde aan het probleem komt. Net als in andere sectoren is het leveringsprobleem nu lastig”, laat Maarten Brink van de politievakbond ACP aan de krant weten.

Tientallen politievoertuigen staan stil door technische problemen | Automotive Online

Tientallen politievoertuigen staan stil door technische problemen

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
politie shutterstock 2022
(Foto: Shutterstock) (Shutterstock, 2022)

Ook is de vervanging van volledig afgeschreven auto’s een groot probleem.

Het wagenpark van de politie rammelt aan alle kanten. Tientallen snelle interventievoertuigen, surveillancewagens en arrestantenbussen staan stil vanwege technische mankementen. Dat schrijft De Telegraaf.

Ook is de vervanging van auto’s die helemaal afgeschreven zijn een groot probleem, omdat ze nog niet leverbaar zijn. Hetzelfde geldt voor onderdelen die nodig zijn voor reparatie, waardoor de voertuigen massaal in de garage moeten blijven.

De politievakbonden zien ook dat steeds meer eenheden geconfronteerd worden met een gebrek aan inzetbare voertuigen. “Het is nu roeien met de riemen die we hebben, maar het is pijnlijk dat er voorlopig nog geen einde aan het probleem komt. Net als in andere sectoren is het leveringsprobleem nu lastig”, laat Maarten Brink van de politievakbond ACP aan de krant weten.