Corona-liveblog #15: Bestelautomarkt krijgt tik | Nieuwe Bovag-voorzitter in Automotive Livestream

Coronavirus • Automotive houdt dagelijks een liveblog bij met de belangrijkste ontwikkelingen over de coronacrisis. Vaco-leden hebben vooralsnog vertrouwen dat ze de crisis door zullen komen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

De liveblog van vrijdag 3 april is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

11:55 | Autotelex Corona Barometer in Kennisbank

Afgelopen week deelde restwaardebepaler Autotelex zijn eerste corona-bevindingen. Zo namen de taxaties en biedingen in de laatste twee weken van maart met 65 procent af. In de Automotive Kennisbank is de hele barometer nu te lezen. Hierin staat onder meer van welke modellen de restwaarden het zwaarst onder druk zijn komen te staan. 

11:33 | Nieuwe Bovag-voorzitter Ten Broeke in Automotive Livestream

Tijdens de dagelijkse Livestream van Automotive is vandaag Han ten Broeke te gast. Hij is de nieuwe voorzitter van branchevereniging Bovag. In hoeverre helpt zijn politieke verleden hem in deze functie? En wat zijn de belangrijkste speerpunten in deze crisistijd? Om 16.00 is de livestream hier te volgen. 

09:20 | Ook bestelwagenregistraties krijgen tik

In de laatste tien dagen van maart is het aantal bestelwagenregistraties met een derde teruggelopen. Dat blijkt uit de registratiecijfers van RDC. In het eerste kwartaal daalde het aantal registraties met 18 procent naar ruim 19 duizend. Zowel de invloed van de stikstofcrisis als de coronacrisis hebben invloed op de registraties. Lees het artikel hier.

08:25 | Bandenbranche houdt vertrouwen

Op dit moment heeft een grote meerderheid van de Vaco-bedrijven (76%) vertrouwen dat het bedrijf de coronacrisis doorkomt. Dat blijkt uit de eerste coronamonitor van de branchevereniging van bandenbedrijven. 60 procent van de bedrijven heeft nog geen exact beeld van het omzetverlies. De eerste cijfers wijzen op een daling van 33 procent. 

Het grootste deel van de bedrijven (82%) verwacht vooralsnog geen afscheid te hoeven nemen van de medewerkers. Afgelopen week maakte een kwart van de bedrijven gebruik van steunmaatregelen. De Vaco verwacht dat dit aantal toeneemt als het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) volgende week opent. Hierover bestaat nog onduidelijkheid bij de bedrijven, iets dat eerder Bovag en Focwa ook al constateerden.

Corona-liveblog

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Corona-liveblog #15: Bestelautomarkt krijgt tik | Nieuwe Bovag-voorzitter in Automotive Livestream | Automotive Online

Corona-liveblog #15: Bestelautomarkt krijgt tik | Nieuwe Bovag-voorzitter in Automotive Livestream

Coronavirus • Automotive houdt dagelijks een liveblog bij met de belangrijkste ontwikkelingen over de coronacrisis. Vaco-leden hebben vooralsnog vertrouwen dat ze de crisis door zullen komen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Beeld: Shutterstock)

De liveblog van vrijdag 3 april is gesloten. Uiteraard houden we het belangrijkste nieuws blijvend in de gaten.

11:55 | Autotelex Corona Barometer in Kennisbank

Afgelopen week deelde restwaardebepaler Autotelex zijn eerste corona-bevindingen. Zo namen de taxaties en biedingen in de laatste twee weken van maart met 65 procent af. In de Automotive Kennisbank is de hele barometer nu te lezen. Hierin staat onder meer van welke modellen de restwaarden het zwaarst onder druk zijn komen te staan. 

11:33 | Nieuwe Bovag-voorzitter Ten Broeke in Automotive Livestream

Tijdens de dagelijkse Livestream van Automotive is vandaag Han ten Broeke te gast. Hij is de nieuwe voorzitter van branchevereniging Bovag. In hoeverre helpt zijn politieke verleden hem in deze functie? En wat zijn de belangrijkste speerpunten in deze crisistijd? Om 16.00 is de livestream hier te volgen. 

09:20 | Ook bestelwagenregistraties krijgen tik

In de laatste tien dagen van maart is het aantal bestelwagenregistraties met een derde teruggelopen. Dat blijkt uit de registratiecijfers van RDC. In het eerste kwartaal daalde het aantal registraties met 18 procent naar ruim 19 duizend. Zowel de invloed van de stikstofcrisis als de coronacrisis hebben invloed op de registraties. Lees het artikel hier.

08:25 | Bandenbranche houdt vertrouwen

Op dit moment heeft een grote meerderheid van de Vaco-bedrijven (76%) vertrouwen dat het bedrijf de coronacrisis doorkomt. Dat blijkt uit de eerste coronamonitor van de branchevereniging van bandenbedrijven. 60 procent van de bedrijven heeft nog geen exact beeld van het omzetverlies. De eerste cijfers wijzen op een daling van 33 procent. 

Het grootste deel van de bedrijven (82%) verwacht vooralsnog geen afscheid te hoeven nemen van de medewerkers. Afgelopen week maakte een kwart van de bedrijven gebruik van steunmaatregelen. De Vaco verwacht dat dit aantal toeneemt als het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) volgende week opent. Hierover bestaat nog onduidelijkheid bij de bedrijven, iets dat eerder Bovag en Focwa ook al constateerden.

Corona-liveblog

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.