‘Nederland loopt achter in hergebruik van banden’

Banden • Staatssectretaris Heijnen bezoekt in het kader van Vaco’s kennis- en informatiecampagne bandenvernieuwingsbedrijf Roline.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Vaco-voorzitter Ron van der Jagt (l), overhandigt staatssecretaris Vivianne Heijnen een ingelijst profiel in het bijzijn van Vaco-vicevoorzitter Carlo Hijzen. (Foto: Vaco)

In Nederland is het marktaandeel van vernieuwde bedrijfswagenbanden een stuk lager dan in omringende landen. Momenteel rijdt ongeveer 20 procent van het personen- en vrachtvervoer in Nederland op vernieuwde banden. In Duitsland is dat 28 procent, in Frankrijk 35 procent en in de VS rijdt zelfs de helft op vernieuwde banden. Dat meldt Vaco in een persbericht.

Levensduur verlengen

“Duurzaamheid is voor veel bedrijven in de banden- en wielenbranche ‘kern van de zaak’”, aldus Vaco-voorzitter Ron van der Jagt. Het verlengen van de levensduur van bedrijfswagenbanden voor truck en bus via het vernieuwen van banden biedt volgens hem grote kansen. Hergebruik van banden beperkt afval en bespaart per band tijdens de productie ongeveer 55 kilo aan grondstoffen en afval, ruim 60 procent CO2 uitstoot en 70 liter olie. Daarnaast is een vernieuwde band gemiddeld 30 procent goedkoper.

In het kader van de kennis- en informatiecampagne over vernieuwde banden van Vaco, bezocht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, bandenvernieuwingsbedrijf Roline. Vaco heeft de staatssecretaris suggesties meegeven om de bandenvernieuwing in Nederland te stimuleren en zo op korte termijn meer circulariteit te creëren.

‘Nederland loopt achter in hergebruik van banden’ | Automotive Online

‘Nederland loopt achter in hergebruik van banden’

Banden • Staatssectretaris Heijnen bezoekt in het kader van Vaco’s kennis- en informatiecampagne bandenvernieuwingsbedrijf Roline.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Vaco-voorzitter Ron van der Jagt (l), overhandigt staatssecretaris Vivianne Heijnen een ingelijst profiel in het bijzijn van Vaco-vicevoorzitter Carlo Hijzen. (Foto: Vaco)

In Nederland is het marktaandeel van vernieuwde bedrijfswagenbanden een stuk lager dan in omringende landen. Momenteel rijdt ongeveer 20 procent van het personen- en vrachtvervoer in Nederland op vernieuwde banden. In Duitsland is dat 28 procent, in Frankrijk 35 procent en in de VS rijdt zelfs de helft op vernieuwde banden. Dat meldt Vaco in een persbericht.

Levensduur verlengen

“Duurzaamheid is voor veel bedrijven in de banden- en wielenbranche ‘kern van de zaak’”, aldus Vaco-voorzitter Ron van der Jagt. Het verlengen van de levensduur van bedrijfswagenbanden voor truck en bus via het vernieuwen van banden biedt volgens hem grote kansen. Hergebruik van banden beperkt afval en bespaart per band tijdens de productie ongeveer 55 kilo aan grondstoffen en afval, ruim 60 procent CO2 uitstoot en 70 liter olie. Daarnaast is een vernieuwde band gemiddeld 30 procent goedkoper.

In het kader van de kennis- en informatiecampagne over vernieuwde banden van Vaco, bezocht Vivianne Heijnen, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, bandenvernieuwingsbedrijf Roline. Vaco heeft de staatssecretaris suggesties meegeven om de bandenvernieuwing in Nederland te stimuleren en zo op korte termijn meer circulariteit te creëren.