EU verlaagt heffingen op Chinese banden

Bandenimport • De bedragen kunnen oplopen tot 51 procent minder dan de oorspronkelijke importheffing.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

De Europese Commissie heeft de definitieve importheffingen op bedrijfswagenbanden uit China bekendgemaakt. De heffingen variëren, afhankelijk van de fabrikant, tussen 21,12 euro en 61,76 euro per band.

De bedragen komen neer op een verlaging tussen 0 en 51 procent van de oorspronkelijke importheffingen. Te veel betaalde heffingen worden terugbetaald of verrekend. Dat maakt Vaco bekend op haar website. De EU stelde eerder ook al importheffingen in op Chinese wielen.

Chinese fabrikanten van bedrijfswagen- en busbanden kregen in 2018 een antidumping- of anti-subsidieheffing opgelegd voor de Europese bandenmarkt. Een aantal fabrikanten maakte bezwaar tegen de methoden waarmee de hoogte van deze heffing werd bepaald.

Het Europese Hof van Justitie deed vorig jaar een uitspraak in het voordeel van de fabrikanten. De Europese Commissie besloot vervolgens om de importheffing van deze fabrikanten voorlopig op te schorten. Sinds 9 juli 2022 hief Europa geen importheffingen meer op deze banden. De sindsdien op te leggen heffingen worden nu aan de hand van de nieuwe bedragen berekend.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

EU verlaagt heffingen op Chinese banden | Automotive Online

EU verlaagt heffingen op Chinese banden

Bandenimport • De bedragen kunnen oplopen tot 51 procent minder dan de oorspronkelijke importheffing.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

De Europese Commissie heeft de definitieve importheffingen op bedrijfswagenbanden uit China bekendgemaakt. De heffingen variëren, afhankelijk van de fabrikant, tussen 21,12 euro en 61,76 euro per band.

De bedragen komen neer op een verlaging tussen 0 en 51 procent van de oorspronkelijke importheffingen. Te veel betaalde heffingen worden terugbetaald of verrekend. Dat maakt Vaco bekend op haar website. De EU stelde eerder ook al importheffingen in op Chinese wielen.

Chinese fabrikanten van bedrijfswagen- en busbanden kregen in 2018 een antidumping- of anti-subsidieheffing opgelegd voor de Europese bandenmarkt. Een aantal fabrikanten maakte bezwaar tegen de methoden waarmee de hoogte van deze heffing werd bepaald.

Het Europese Hof van Justitie deed vorig jaar een uitspraak in het voordeel van de fabrikanten. De Europese Commissie besloot vervolgens om de importheffing van deze fabrikanten voorlopig op te schorten. Sinds 9 juli 2022 hief Europa geen importheffingen meer op deze banden. De sindsdien op te leggen heffingen worden nu aan de hand van de nieuwe bedragen berekend.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.