Van Mossel Rotterdam ontvangt bombrief

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De brief werd naar de Mercedes-vestiging gestuurd. (Foto: Van Mossel)

De Mercedes-vestiging van Van Mossel in Rotterdam is een van de bedrijven die deze week een bombrief heeft ontvangen. De bom is niet ontploft. Dat meldt de NOS. Van Mossel bevestigt dat het een van de bedrijven is die een verdachte brief heeft ontvangen. 

Bij Van Mossel werd het pakketje vandaag ontvangen. Een secretaresse opende het pakketje en zag toen iets dat op een batterij leek dat was bevestigd op een kartonnen doosje. Daarop werd de politie gebeld. De showroom is even dicht geweest, vertelt dga Eric Berkhof. “De medewerker die het pakketje heeft geopend heeft snel en goed gehandeld maar is natuurlijk erg geschrokken.”

Berkhof baalt behoorlijk van de situatie en de aandacht die het met zich meebrengt. “Er is naar een groot aantal bedrijven zo’n brief gestuurd (waaronder het Okura Hotel in Amsterdam, red), horen wij nu. Wat moeten wij er mee? Hier kunnen we helemaal niks aan doen.”

Niet openen

De politie meldt rekening te houden met afpersing. De bombrieven zouden zijn verstuurd door één persoon en hadden aanzienlijke schade aan kunnen richten, denkt de politie. Op de brieven staat vermeld dat ze afkomstig zijn van het Centraal Invorderings Bureau (CIB) in Rotterdam, maar dat incassobureau heeft er volgens de politie niets mee te maken. Wel adviseert de politie om brieven met CIB als afzender niet te openen.

Van Mossel Automotive Groep is de grootste dealerholding van Nederland. Het bedrijf staat voor het tweede jaar op rij bovenaan de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Van Mossel Rotterdam ontvangt bombrief | Automotive Online

Van Mossel Rotterdam ontvangt bombrief

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De brief werd naar de Mercedes-vestiging gestuurd. (Foto: Van Mossel)

De Mercedes-vestiging van Van Mossel in Rotterdam is een van de bedrijven die deze week een bombrief heeft ontvangen. De bom is niet ontploft. Dat meldt de NOS. Van Mossel bevestigt dat het een van de bedrijven is die een verdachte brief heeft ontvangen. 

Bij Van Mossel werd het pakketje vandaag ontvangen. Een secretaresse opende het pakketje en zag toen iets dat op een batterij leek dat was bevestigd op een kartonnen doosje. Daarop werd de politie gebeld. De showroom is even dicht geweest, vertelt dga Eric Berkhof. “De medewerker die het pakketje heeft geopend heeft snel en goed gehandeld maar is natuurlijk erg geschrokken.”

Berkhof baalt behoorlijk van de situatie en de aandacht die het met zich meebrengt. “Er is naar een groot aantal bedrijven zo’n brief gestuurd (waaronder het Okura Hotel in Amsterdam, red), horen wij nu. Wat moeten wij er mee? Hier kunnen we helemaal niks aan doen.”

Niet openen

De politie meldt rekening te houden met afpersing. De bombrieven zouden zijn verstuurd door één persoon en hadden aanzienlijke schade aan kunnen richten, denkt de politie. Op de brieven staat vermeld dat ze afkomstig zijn van het Centraal Invorderings Bureau (CIB) in Rotterdam, maar dat incassobureau heeft er volgens de politie niets mee te maken. Wel adviseert de politie om brieven met CIB als afzender niet te openen.

Van Mossel Automotive Groep is de grootste dealerholding van Nederland. Het bedrijf staat voor het tweede jaar op rij bovenaan de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.