Japans Yusen neemt Nederlands Parts Express over

Parts Express • Yusen is onderdeel van de Japanse rederij NYK en nam in 2022 ook al een Belgische partij over.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Parts Express)

De Japanse logistiek dienstverlener Yusen Logistics is van plan om de Nederlandse distributeur Parts Express uit Vianen over te nemen. Dat blijkt uit een melding op de site van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), dat de acquisitie nog moet goedkeuren.

Bij Parts Express werken zo’n 500 mensen. Het wagenpark bestaat naar eigen zeggen uit zo’n 450 voertuigen, waarvan 350 trucks.

Parts Express rijdt voornamelijk voor importeurs van auto-, truck- en bandenmerken en bedrijven in de elektrotechnische en installatiebranche. Het bedrijf breidde in 2021 zijn cross-dock in Vianen uit met ruim 4.000 m2 om in te spelen op de toename van nachtelijke leveringen.

Yusen is onderdeel van de Japanse rederij NYK. Het bedrijf sloeg in 2022 ook al toe in de Benelux met de overname van Group Pierre uit België.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Japans Yusen neemt Nederlands Parts Express over | Automotive Online

Japans Yusen neemt Nederlands Parts Express over

Parts Express • Yusen is onderdeel van de Japanse rederij NYK en nam in 2022 ook al een Belgische partij over.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Parts Express)

De Japanse logistiek dienstverlener Yusen Logistics is van plan om de Nederlandse distributeur Parts Express uit Vianen over te nemen. Dat blijkt uit een melding op de site van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), dat de acquisitie nog moet goedkeuren.

Bij Parts Express werken zo’n 500 mensen. Het wagenpark bestaat naar eigen zeggen uit zo’n 450 voertuigen, waarvan 350 trucks.

Parts Express rijdt voornamelijk voor importeurs van auto-, truck- en bandenmerken en bedrijven in de elektrotechnische en installatiebranche. Het bedrijf breidde in 2021 zijn cross-dock in Vianen uit met ruim 4.000 m2 om in te spelen op de toename van nachtelijke leveringen.

Yusen is onderdeel van de Japanse rederij NYK. Het bedrijf sloeg in 2022 ook al toe in de Benelux met de overname van Group Pierre uit België.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.