CAO-akkoord Banden en Wielen: 4,5% loonsverhoging

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De cao heeft een looptijd van anderhalf jaar. (Foto: Shutterstock)

Er is een akkoord bereikt tussen werkgevers en bonden voor een nieuwe cao Banden en Wielen. Dat meldt de FNV. De cao heeft een looptijd van anderhalf jaar. Hierin worden de lonen met 4,5 procent verhoogd. De bond zette in eerste instantie in op 5 procent.

De cao is van toepassing op onder meer medewerkers van fitters zoals Euromaster en Kwik-Fit. Lees hier een interview met Kwik-Fit Nederland-directeur Martin Post. ‘Je moet je ook afvragen of je alles blijft doen.’

FNV meldt dat de functieschaal van apk-monteurs gelijk wordt aan die van de cao Motorvoertuigen, zoals die bij garages geldt. “Daarmee krijgen deze monteurs eindelijk een marktconform salaris, zij gaan er honderden euro’s per maand vooruit”, aldus de bond in één reactie. 

Ook het Generatiepact wordt voortgezet. Voor het ‘moderniseren van werktijden’ is een studie-afspraak gemaakt. Hierin wordt onderzocht of de huidige werktijden aansluiten bij de behoeften van de klant. Daarbij is er invloed en zeggenschap voor de medewerkers van de bedrijven. Uiteindelijk moeten de werktijd-regels ook worden vereenvoudigd..  

Tot slot krijgen de medewerkers verruimde opleidingsmogelijkheden. Er zijn 200 vouchers ter waarde van 500 euro die ze kunnen inzetten voor persoonlijke ontwikkeling. Die kunnen ze zelfstandig kiezen en inzetten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

CAO-akkoord Banden en Wielen: 4,5% loonsverhoging | Automotive Online

CAO-akkoord Banden en Wielen: 4,5% loonsverhoging

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De cao heeft een looptijd van anderhalf jaar. (Foto: Shutterstock)

Er is een akkoord bereikt tussen werkgevers en bonden voor een nieuwe cao Banden en Wielen. Dat meldt de FNV. De cao heeft een looptijd van anderhalf jaar. Hierin worden de lonen met 4,5 procent verhoogd. De bond zette in eerste instantie in op 5 procent.

De cao is van toepassing op onder meer medewerkers van fitters zoals Euromaster en Kwik-Fit. Lees hier een interview met Kwik-Fit Nederland-directeur Martin Post. ‘Je moet je ook afvragen of je alles blijft doen.’

FNV meldt dat de functieschaal van apk-monteurs gelijk wordt aan die van de cao Motorvoertuigen, zoals die bij garages geldt. “Daarmee krijgen deze monteurs eindelijk een marktconform salaris, zij gaan er honderden euro’s per maand vooruit”, aldus de bond in één reactie. 

Ook het Generatiepact wordt voortgezet. Voor het ‘moderniseren van werktijden’ is een studie-afspraak gemaakt. Hierin wordt onderzocht of de huidige werktijden aansluiten bij de behoeften van de klant. Daarbij is er invloed en zeggenschap voor de medewerkers van de bedrijven. Uiteindelijk moeten de werktijd-regels ook worden vereenvoudigd..  

Tot slot krijgen de medewerkers verruimde opleidingsmogelijkheden. Er zijn 200 vouchers ter waarde van 500 euro die ze kunnen inzetten voor persoonlijke ontwikkeling. Die kunnen ze zelfstandig kiezen en inzetten.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.