Werkgevers in de Metaal en Techniek doen verbeterd cao-bod

Cao-onderhandelingen • Werkgevers bieden de vakbonden een loonsverhoging van 7 procent per 1 juli 2024, 90 euro structureel per 1 maart 2025 en 3 procent loonsverhoging per 1 januari 2026.
Robert L. Smid Robert L. Smid
Stakingen in metaal van tafel na nieuwe cao
(Foto: Shutterstock)

Werkgevers in de Metaal en Techniek willen weer met de vakbonden aan de onderhandelingstafel zitten over een nieuwe cao voor de sector Metaal en Techniek. Zo bieden werkgevers een loonsverhoging van 7 procent per 1 juli 2024, 90 euro structureel per 1 maart 2025 en 3 procent loonsverhoging per 1 januari 2026. Werkgevers stellen een cao voor met een looptijd van 24 maanden, van 1 april 2024 tot 1 april 2026.

Cao-onderhandelaar Ron Follon van de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT): “Half april strandden de onderhandelingen voor nieuwe cao’s in de Metaal en Techniek. Toen was ons bod een loonstijging van 9,19 procent over 22 maanden. Het nieuwe bod houdt in dat werkgevers 12,7 procent over 2 jaar gaan betalen. Hiermee compenseren we de hoge inflatie van het afgelopen periode. Wij zetten hiermee een flinke stap. Als werkgevers willen we samen met de vakbonden de verantwoordelijkheid nemen om tot een cao te komen. We roepen de vakbonden daarom op deze week weer aan de onderhandelingstafel te komen.”

Stakingen

Onder andere schadeherstel-, poets- en carrosseriebedrijven vallen onder de cao Metaal en Techniek. De afgelopen maanden zijn er in meerdere Nederlandse provincies stakingen geweest van werknemers uit de sector Metaal & Techniek.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.