FNV weer in gesprek over nieuwe metaal-cao, stakingen van de baan

Stakingen • Vakbonden FNV, CNV en De Unie hielden vanaf april stakingen bij kleine en middelgrote metaal- en techniekbedrijven.
Redactie Redactie
monteur in werkplaats
Foto: Shutterstock

Vakbond FNV ziet ruimte voor nieuwe gesprekken over een cao voor zo’n 360 duizend werknemers in de metaal- en technieksector.

Werkgevers in die branche kwamen vorige week, na maanden van stakingen, met een nieuw voorstel waarbij ze over twee jaar 12,7 procent meer loon betalen. Hoewel FNV dat bod nog te min vindt, plant de bond ‘op de korte termijn’ geen nieuwe acties.

“De leden stonden ook echt niet te juichen toen ze dit bod te zien kregen. Maar we hebben inmiddels wat meer uitleg en duiding gekregen van de werkgevers en dat biedt ons en de leden voldoende perspectief om dit bod verder te verkennen”, stelt FNV-onderhandelaar Peter Reniers.

Vakbonden FNV, CNV en De Unie hielden vanaf april stakingen bij kleine en middelgrote metaal- en techniekbedrijven. Waar het eerst om werkonderbrekingen van 24 uur ging, probeerden ze later de druk op te voeren met acties van 48 uur.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.