Kentekenloket van start met betaaldienst

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Kentekenloket kondigde in maart dit jaar de Veilig Betalen-app aan en inmiddels zijn de eerste bedrijven hier mee van start gegaan. Met de betaaldienst kan de koper het aankoopbedrag van maximaal 15 duizend euro via Ideal overmaken naar een veilige tussenrekening van Kentekenloket. De kopende en verkopende consumenten ontvangen daarna elk de helft van een code. Zodra het Kentekenloket het kenteken bij de RDW overschrijft en de tenaamstelling uitvoert, wordt de code samengevoegd. Daarmee staat de auto op naam van de koper, is de verkoper direct betaald en is de transactie afgerond.

De kosten voor de koper of verkoper bedragen 10 euro per transactie. Hiervan gaat vijf euro naar het autobedrijf. Het idee achter het Kentekenloket en de betaalapp is dat wanneer auto’s (maar ook caravans, motoren en scooters) op kenteken worden gezet via het autobedrijf, dit bedrijf extra aanvullende diensten zoals een aankoopkeuring, check van de kilometertellerstand, bandencontrole, diagnoserapport of kortingsbon voor onderhoud of een apk kan aanbieden.

Kentekenloket is een initiatief van onderdelendistributeur Partspoint en staat open voor autobedrijven, die klant zijn bij Partspoint. Inmiddels zijn er 675 Kentekenloketten aangesloten. Partspoint streeft naar duizend vestigingen.

In mei sloot Kwik-fit zich aan bij Kentekenloket met al zijn 176 filialen.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.