Nissan verkoopt in Europa vanaf 2030 alleen nog ‘full EV’s’

Nissan • Het Japanse merk ziet EV’s als ‘de ultieme mobiliteitsoplossing’.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Nissan)

Nissan verkoopt in Europa per 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s. Om dat te bereiken, is vanaf nu elk nieuw model voor de Europese markt een BEV. “Wij denken dat dit de juiste beslissing is voor onze business, onze klanten en voor de planeet”, zegt ceo van Nissan, Makoto Uchida, in een persbericht.

Uchida reageert daarmee op het besluit van de Britse regering om het verbod op nieuwe ICE-auto’s uit te stellen van 2030 naar 2035. ‘Veel landen discussiëren wanneer ze auto’s met een interne verbrandingsmotor moeten verbannen. Nissan gaat door met plannen om 100 procent EV’s in 2030 te bereiken.’

Uchida legt verder uit: “EV is de ultieme mobiliteitsoplossing. Meer dan een miljoen klanten hebben al de ‘fun’ ervaren van een elektrische Nissan. Er is geen weg meer terug. In 2030 stappen we over op vol-elektrisch in Europa. Wij denken dat dit de juiste beslissing is voor onze business, onze klanten en voor de planeet.’’

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.