Skoda legt fabriek stil wegens gebrek aan onderdelen

Skoda • Ook bij enkele Volkswagen-fabrieken worden minder auto’s gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Skoda fabriek in Mlada Boleslav (Foto: Shutterstock)

Skoda legt de productie in de autofabriek in het Tsjechische Kvasini per direct voor minstens een week stil. Dat is door Skoda bevestigd na berichten in de media. Het bedrijf sluit niet uit dat ook de grootste Skoda-fabriek in Mlada Boleslav tijdelijk stil komt te liggen.

Tandwielen

De oorzaak is een gebrek aan bepaalde tandwielen voor de versnellingsbak. KLS Ljubno, de Sloveense fabrikant van deze onderdelen, had te kampen met een overstroming. Volgens persbureau Reuters levert KLS Ljubno aan ruim 80 procent van de Europese automarkt. Het bedrijf heeft gemeld dat in elk geval een deel van de productie van tandwielen in oktober weer wordt opgestart.

Volkswagen

Ook Volkswagen heeft te maken met een tekort aan onderdelen. Bij de VW-fabriek in Wolfsburg vallen enkele productieploegen uit. Ook in de Volkswagen-fabrieken in Emden  en Portugal wordt tijdelijk minder productie gedraaid, meldt VW. In Portugal wordt de succesvolle T-Roc gebouwd.

Afgelopen jaren lagen autofabrieken regelmatig enige tijd stil door gebrek aan computerchips.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Skoda legt fabriek stil wegens gebrek aan onderdelen | Automotive Online

Skoda legt fabriek stil wegens gebrek aan onderdelen

Skoda • Ook bij enkele Volkswagen-fabrieken worden minder auto’s gebouwd.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

Skoda legt de productie in de autofabriek in het Tsjechische Kvasini per direct voor minstens een week stil. Dat is door Skoda bevestigd na berichten in de media. Het bedrijf sluit niet uit dat ook de grootste Skoda-fabriek in Mlada Boleslav tijdelijk stil komt te liggen.

Tandwielen

De oorzaak is een gebrek aan bepaalde tandwielen voor de versnellingsbak. KLS Ljubno, de Sloveense fabrikant van deze onderdelen, had te kampen met een overstroming. Volgens persbureau Reuters levert KLS Ljubno aan ruim 80 procent van de Europese automarkt. Het bedrijf heeft gemeld dat in elk geval een deel van de productie van tandwielen in oktober weer wordt opgestart.

Volkswagen

Ook Volkswagen heeft te maken met een tekort aan onderdelen. Bij de VW-fabriek in Wolfsburg vallen enkele productieploegen uit. Ook in de Volkswagen-fabrieken in Emden  en Portugal wordt tijdelijk minder productie gedraaid, meldt VW. In Portugal wordt de succesvolle T-Roc gebouwd.

Afgelopen jaren lagen autofabrieken regelmatig enige tijd stil door gebrek aan computerchips.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.