‘EU-mijlpaal: ruim de helft van de registraties is een suv’

Registraties • De bestverkochte suv is de Tesla Model Y.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: VW)

SUV’s namen in het eerste halfjaar van 2023 meer dan de helft van de registraties voor hun rekening: 51 procent. In H1 van vorig jaar was dat nog 48 procent. Dat meldt Auto News Europe op basis van cijfers van Dataforce.

De verkoop van suv’s groeide in de eerste zes maanden met 23 procent tot 3,37 miljoen. Die groei is groter is dan die van de totale automarkt (17 procent) en dus werd het marktaandeel van de suv’s groter.

De meest geregistreerde suv in de EU is de Tesla Model Y (138 duizend registraties in H1). In Q1 was de Model Y in Europa de meest populaire auto. De Volkswagen T-Roc komt op de tweede plek met 104.465 registraties, gevolgd door de Toyota Yaris Cross (96.849).

Het meest populaire segment is dat van de Small suv, met 1,13 miljoen registraties. Daarna volgt het segment Compact suv, met 999 duizend registraties.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘EU-mijlpaal: ruim de helft van de registraties is een suv’ | Automotive Online

‘EU-mijlpaal: ruim de helft van de registraties is een suv’

Registraties • De bestverkochte suv is de Tesla Model Y.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(foto: VW)

SUV’s namen in het eerste halfjaar van 2023 meer dan de helft van de registraties voor hun rekening: 51 procent. In H1 van vorig jaar was dat nog 48 procent. Dat meldt Auto News Europe op basis van cijfers van Dataforce.

De verkoop van suv’s groeide in de eerste zes maanden met 23 procent tot 3,37 miljoen. Die groei is groter is dan die van de totale automarkt (17 procent) en dus werd het marktaandeel van de suv’s groter.

De meest geregistreerde suv in de EU is de Tesla Model Y (138 duizend registraties in H1). In Q1 was de Model Y in Europa de meest populaire auto. De Volkswagen T-Roc komt op de tweede plek met 104.465 registraties, gevolgd door de Toyota Yaris Cross (96.849).

Het meest populaire segment is dat van de Small suv, met 1,13 miljoen registraties. Daarna volgt het segment Compact suv, met 999 duizend registraties.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.