Skoda vergroot EV-ambities en verdubbelt aantal nieuwe EV’s

Skoda • De komende jaren lanceert de fabrikant vier nieuwe e-voertuigen en twee vernieuwde Enyaq modellen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De autobouwer had eerder als doel drie nieuwe elektrische modellen te lanceren (Foto: Skoda)

De Tsjechische autofabrikant Skoda, onderdeel van de Duitse groep Volkswagen, wil zijn gamma elektrische voertuigen uitbreiden tot zes modellen tegen 2026. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

De autobouwer had eerder als doel drie nieuwe elektrische modellen te lanceren, maar heeft nu bekendgemaakt dat het de komende jaren vier nieuwe e-voertuigen en twee vernieuwde Enyaq-modellen zal lanceren. De lanceringen vallen onder Skoda’s investeringsplan, waarbij het 5,6 miljard euro in e-mobiliteit investeert in de periode tot 2027.

“Rond 2026 zullen onze nieuwe batterij-elektrische modellen alle voertuig segmenten bestrijken die relevant zijn voor onze klanten”, aldus Skoda’s verkoop- en marketingbaas Martin Jahn in een verklaring.

Skoda vergroot EV-ambities en verdubbelt aantal nieuwe EV’s | Automotive Online

Skoda vergroot EV-ambities en verdubbelt aantal nieuwe EV’s

Skoda • De komende jaren lanceert de fabrikant vier nieuwe e-voertuigen en twee vernieuwde Enyaq modellen.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De autobouwer had eerder als doel drie nieuwe elektrische modellen te lanceren (Foto: Skoda)

De Tsjechische autofabrikant Skoda, onderdeel van de Duitse groep Volkswagen, wil zijn gamma elektrische voertuigen uitbreiden tot zes modellen tegen 2026. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

De autobouwer had eerder als doel drie nieuwe elektrische modellen te lanceren, maar heeft nu bekendgemaakt dat het de komende jaren vier nieuwe e-voertuigen en twee vernieuwde Enyaq-modellen zal lanceren. De lanceringen vallen onder Skoda’s investeringsplan, waarbij het 5,6 miljard euro in e-mobiliteit investeert in de periode tot 2027.

“Rond 2026 zullen onze nieuwe batterij-elektrische modellen alle voertuig segmenten bestrijken die relevant zijn voor onze klanten”, aldus Skoda’s verkoop- en marketingbaas Martin Jahn in een verklaring.