Stern koopt Opel-vestigingen LVS en verkoopt FCA-vestiging A’foort aan Henri&Herman

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Van der Linden van Sprankhuizen verkoop de vestigingen in Hoorn en Purmerend aan Stern (Foto: Facebook LVS).

Dealerbedrijf Van der Linden van Sprankhuizen verkoopt zijn Opel-dealeractiviteiten aan Stern. Het bedrijf gaf hierover gisteravond een statement af. Het gaat om de vestigingen in Hoorn en Purmerend. In de vestiging in Enkhuizen gaan LVS’ Opel-directeur Wouter van der Voort en servicemanager Erik van der Gulk zelfstandig verder als Opel erkend servicepunt. “De autobranche is volop in beweging en we zien dat Stellantis voor zijn merken streeft naar minder contractpartners”, zo melden Pieter en Bas Van der Linden van Sprankhuizen in het bericht aan relaties. “Dealerholdings worden steeds groter om toekomstbestendig te blijven.”

LVS blijf actief met het Schadenet-bedrijf Dampten en met de Volvo- en Renault truckdealerbedrijven in 5 vestigingen in Noord-Holland en Friesland.

Verkoop aan Henri&Herman

Stern maakte gisteren bij de presentatie van zijn derde kwartaalcijfers bekend dat het zijn FCA-activiteiten (Fiat, Alfa Romeo en Jeep, evenals Opel onderdeel van Stellantis) in Amersfoort overdoet aan dealerholding Henri & Herman. Medio 2022 verkoopt Stern ook zijn salesactiviteiten in Houten aan dit bedrijf. H&H nam eerder dit jaar al Fiat-dealer Lettenmeijer over.

“Wij zijn zeer verheugd over en trots op deze overname”, zegt Geerlof Stam, directeur van Henri & Herman. “Dat wij opnieuw een aantal Stellantis-merken aan ons portfolio mogen toevoegen, is een bevestiging dat wij het vertrouwen genieten van zowel onze klanten als zakenpartners.”

Stellantis, het fusiebedrijf tussen FCA en PSA, wil in Nederland naar minder en grotere dealerbedrijven die meerdere merken onder één dak voeren. Hierbij gaan dealers als agent werken.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Stern koopt Opel-vestigingen LVS en verkoopt FCA-vestiging A’foort aan Henri&Herman | Automotive Online

Stern koopt Opel-vestigingen LVS en verkoopt FCA-vestiging A’foort aan Henri&Herman

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Van der Linden van Sprankhuizen verkoop de vestigingen in Hoorn en Purmerend aan Stern (Foto: Facebook LVS).

Dealerbedrijf Van der Linden van Sprankhuizen verkoopt zijn Opel-dealeractiviteiten aan Stern. Het bedrijf gaf hierover gisteravond een statement af. Het gaat om de vestigingen in Hoorn en Purmerend. In de vestiging in Enkhuizen gaan LVS’ Opel-directeur Wouter van der Voort en servicemanager Erik van der Gulk zelfstandig verder als Opel erkend servicepunt. “De autobranche is volop in beweging en we zien dat Stellantis voor zijn merken streeft naar minder contractpartners”, zo melden Pieter en Bas Van der Linden van Sprankhuizen in het bericht aan relaties. “Dealerholdings worden steeds groter om toekomstbestendig te blijven.”

LVS blijf actief met het Schadenet-bedrijf Dampten en met de Volvo- en Renault truckdealerbedrijven in 5 vestigingen in Noord-Holland en Friesland.

Verkoop aan Henri&Herman

Stern maakte gisteren bij de presentatie van zijn derde kwartaalcijfers bekend dat het zijn FCA-activiteiten (Fiat, Alfa Romeo en Jeep, evenals Opel onderdeel van Stellantis) in Amersfoort overdoet aan dealerholding Henri & Herman. Medio 2022 verkoopt Stern ook zijn salesactiviteiten in Houten aan dit bedrijf. H&H nam eerder dit jaar al Fiat-dealer Lettenmeijer over.

“Wij zijn zeer verheugd over en trots op deze overname”, zegt Geerlof Stam, directeur van Henri & Herman. “Dat wij opnieuw een aantal Stellantis-merken aan ons portfolio mogen toevoegen, is een bevestiging dat wij het vertrouwen genieten van zowel onze klanten als zakenpartners.”

Stellantis, het fusiebedrijf tussen FCA en PSA, wil in Nederland naar minder en grotere dealerbedrijven die meerdere merken onder één dak voeren. Hierbij gaan dealers als agent werken.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.