Stellantis investeert in lidar-startup Steerlight

Stellantis • Geautomatiseerd rijden blijft een topprioriteit voor Stellantis.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Gefco komt volledig in handen van CMA CGM.
(Foto: Gefco).

Stellantis Ventures, het investeringsfonds van het bedrijf, investeert in Steerlight, een startup die de nieuwe generatie lidar ontwikkelt. Dat meldt Stellantis in een persbericht.

Lidar is een technologie die wordt gebruikt om afstanden te meten en de omgeving in kaart te brengen door gebruik te maken van laserpulsen. De technologie van Steerlight heeft volgens het bedrijf de potentie om een rol te spelen in verschillende geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS), waaronder geautomatiseerd rijden. “Verbeteringen in geautomatiseerd rijden blijven een topprioriteit bij Stellantis”, zegt Ned Curic, chief engineering en technologie officer van Stellantis.

Startups

Steerlight maakt gebruik van een nieuwe generatie lidar met silicium fotonica technologie die het systeem op een microchip plaatst. Het systeem bevat geen bewegende delen en is compact waardoor het makkelijker te gebruiken is, daarnaast is het goedkoper, aldus Stellantis.

“Onze nieuwe lidar-technologie is cruciaal om nieuwe diensten in de auto-industrie te ondersteunen”, zegt François Simoens, medeoprichter en ceo van Steerlight.

Sinds de oprichting in 2022 heeft Stellantis Ventures geïnvesteerd in 12 startups en één mobiliteitsfonds, gericht op de ontwikkeling van geavanceerde technologieën die de resultaten voor individuele klanten en de maatschappij als geheel zullen verbeteren.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Stellantis investeert in lidar-startup Steerlight | Automotive Online

Stellantis investeert in lidar-startup Steerlight

Stellantis • Geautomatiseerd rijden blijft een topprioriteit voor Stellantis.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Gefco komt volledig in handen van CMA CGM.
(Foto: Gefco).

Stellantis Ventures, het investeringsfonds van het bedrijf, investeert in Steerlight, een startup die de nieuwe generatie lidar ontwikkelt. Dat meldt Stellantis in een persbericht.

Lidar is een technologie die wordt gebruikt om afstanden te meten en de omgeving in kaart te brengen door gebruik te maken van laserpulsen. De technologie van Steerlight heeft volgens het bedrijf de potentie om een rol te spelen in verschillende geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS), waaronder geautomatiseerd rijden. “Verbeteringen in geautomatiseerd rijden blijven een topprioriteit bij Stellantis”, zegt Ned Curic, chief engineering en technologie officer van Stellantis.

Startups

Steerlight maakt gebruik van een nieuwe generatie lidar met silicium fotonica technologie die het systeem op een microchip plaatst. Het systeem bevat geen bewegende delen en is compact waardoor het makkelijker te gebruiken is, daarnaast is het goedkoper, aldus Stellantis.

“Onze nieuwe lidar-technologie is cruciaal om nieuwe diensten in de auto-industrie te ondersteunen”, zegt François Simoens, medeoprichter en ceo van Steerlight.

Sinds de oprichting in 2022 heeft Stellantis Ventures geïnvesteerd in 12 startups en één mobiliteitsfonds, gericht op de ontwikkeling van geavanceerde technologieën die de resultaten voor individuele klanten en de maatschappij als geheel zullen verbeteren.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.