Ook Skoda ziet licht in elektrische auto

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt Skoda. 

De Vision E wordt een vierdeurs suv met een actieradius van maximaal 500 kilometer. Het wordt het paradepaardje van een nieuwe lijn met vijf elektrische en hybride Skoda’s. Het eerste model van die reeks komt in 2019 op de markt: de Skoda Superb met plug-in hybride aandrijving. 

De Vision E krijgt een vermogen van 225kW en een topsnelheid van 180 km/h. De level 3-technologie aan boord zorgt ervoor dat de auto zelfstandig kan rijden in de file en op lange snelwegtrajecten. Daarnaast kan de auto zelfstandig inhalen, vrije parkeerplaatsen zoeken en in- en uitparkeren.

Als onderdeel van de VW-groep gebruikt Skoda de technologie van Volkswagen, dat nog dit jaar een elektrische auto van het formaat van de Golf wil introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Ook Skoda ziet licht in elektrische auto | Automotive Online

Ook Skoda ziet licht in elektrische auto

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt Skoda. 

De Vision E wordt een vierdeurs suv met een actieradius van maximaal 500 kilometer. Het wordt het paradepaardje van een nieuwe lijn met vijf elektrische en hybride Skoda’s. Het eerste model van die reeks komt in 2019 op de markt: de Skoda Superb met plug-in hybride aandrijving. 

De Vision E krijgt een vermogen van 225kW en een topsnelheid van 180 km/h. De level 3-technologie aan boord zorgt ervoor dat de auto zelfstandig kan rijden in de file en op lange snelwegtrajecten. Daarnaast kan de auto zelfstandig inhalen, vrije parkeerplaatsen zoeken en in- en uitparkeren.

Als onderdeel van de VW-groep gebruikt Skoda de technologie van Volkswagen, dat nog dit jaar een elektrische auto van het formaat van de Golf wil introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.