Stern boekt hoogste winst ooit

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het aantal Stern-vestigingen kan wel omlaag, stelt Van der Kwast.

Dat meldt het beursgenoteerde Stern vanmiddag. In Automotive 12-2016 leest u een interview met Henk van der Kwast en Eric Berkhof over de stand van zaken in de autobranche.

Stern-topman Henk van der Kwast is tevreden met het resultaat. Maar er zit nog veel meer in, denkt hij. De komende drie jaar staan in het teken van ‘meer solutions and services’. “De kern van dit nieuwe plan is de verschuiving van het zwaartepunt van de activiteiten van auto’s naar mobility solutions en services en een bewuste keuze voor meer zelfstandigheid en minder afhankelijkheid. Als dat plan goed uitpakt kunnen de resultaten een aanmerkelijke sprong voorwaarts maken”, aldus Van der Kwast. 

Stern zag het marktaandeel in de verkoop van personenwagens toenemen van 5,4 naar 5,7 procent. Binnen de dealergroep is alleen Vireo (de Fiat-merken) verlieslatend. Dit jaar verwacht Stern dat verlies om te kunnen buigen in winst. Stern Groep staat op de eerste plaats in de Automotive Dealerholding Top 60.

De leaseportefeuille (Stern Mobility Services) groeide met 11,7 procent tot 10.099 voertuigen. Het aantal voertuigen onder beheer steeg naar ruim 13 duizend. 

Positief

De universele- en schadeactiviteiten (Stern Car Services) waren in 2016 verlieslatend (-0,9 miljoen euro), een verlies dat voornamelijk voortkomt uit de reorganisatiekosten bij Sternpoint (1,1 miljoen euro). In 2017 denkt Stern dat de divisie wel winstgevend gaat zijn. De inkoopcondities zijn verbeterd en er wordt groei verwacht, mede omdat Stern Schade ook simpel auto-onderhoud gaat doen.

Op basis van de positieve marktontwikkelingen en de groei van de leasetak en de effecten van de reorganisaties (Vireo, Sternpoint) ziet Stern de ontwikkelingen in 2017 positief tegemoet, aldus het bedrijf. 

Stern wil per aandeel 1 euro dividend uitdelen. Eerder werd er al een kwartje interim-dividend uitbetaald.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Stern boekt hoogste winst ooit | Automotive Online

Stern boekt hoogste winst ooit

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Het aantal Stern-vestigingen kan wel omlaag, stelt Van der Kwast.

Dat meldt het beursgenoteerde Stern vanmiddag. In Automotive 12-2016 leest u een interview met Henk van der Kwast en Eric Berkhof over de stand van zaken in de autobranche.

Stern-topman Henk van der Kwast is tevreden met het resultaat. Maar er zit nog veel meer in, denkt hij. De komende drie jaar staan in het teken van ‘meer solutions and services’. “De kern van dit nieuwe plan is de verschuiving van het zwaartepunt van de activiteiten van auto’s naar mobility solutions en services en een bewuste keuze voor meer zelfstandigheid en minder afhankelijkheid. Als dat plan goed uitpakt kunnen de resultaten een aanmerkelijke sprong voorwaarts maken”, aldus Van der Kwast. 

Stern zag het marktaandeel in de verkoop van personenwagens toenemen van 5,4 naar 5,7 procent. Binnen de dealergroep is alleen Vireo (de Fiat-merken) verlieslatend. Dit jaar verwacht Stern dat verlies om te kunnen buigen in winst. Stern Groep staat op de eerste plaats in de Automotive Dealerholding Top 60.

De leaseportefeuille (Stern Mobility Services) groeide met 11,7 procent tot 10.099 voertuigen. Het aantal voertuigen onder beheer steeg naar ruim 13 duizend. 

Positief

De universele- en schadeactiviteiten (Stern Car Services) waren in 2016 verlieslatend (-0,9 miljoen euro), een verlies dat voornamelijk voortkomt uit de reorganisatiekosten bij Sternpoint (1,1 miljoen euro). In 2017 denkt Stern dat de divisie wel winstgevend gaat zijn. De inkoopcondities zijn verbeterd en er wordt groei verwacht, mede omdat Stern Schade ook simpel auto-onderhoud gaat doen.

Op basis van de positieve marktontwikkelingen en de groei van de leasetak en de effecten van de reorganisaties (Vireo, Sternpoint) ziet Stern de ontwikkelingen in 2017 positief tegemoet, aldus het bedrijf. 

Stern wil per aandeel 1 euro dividend uitdelen. Eerder werd er al een kwartje interim-dividend uitbetaald.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.