Hedin Mobility stevent af op recordomzet en -winst voor 2022

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Hedin Mobility is bezig met een recordjaar. (Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group rapporteert in het verslag over het derde kwartaal van 2022 een recordomzet en -winst. De netto-omzet steeg met 134 procent tot ruim 1,2 miljard euro. Gecorrigeerd voor acquisities en andere posten steeg de netto-omzet met 3 procent. De nettowinst in Q3 bedroeg 35 miljoen euro.

Recordomzet

Over de eerste drie kwartalen van het jaar steeg de netto omzet (gecorrigeerd) met 10 procent tot 3,2 miljard euro. De nettowinst groeide tot 129 miljoen euro. Vorig jaar boekte Hedin in totaal een omzet van 2,6 miljard euro en een winst van 78 miljoen euro.

“We rapporteren opnieuw recordverkopen en -resultaten”, stelt Anders Hedin, ceo van het bedrijf. “Gezien de over het algemeen gematigde ontwikkeling op onze totale markten is dit een prestatie waarvoor onze medewerkers veel lof verdienen.” Lees hier: Stern-topman Henk van der Kwast ziet nieuw groeiperspectief na de overname door Hedin.

Stern Groep

Hedin Mobility is onder meer eigenaar van de Nederlandse Stern, dat december 2021 werd overgenomen. Hedin werkt aan internationale groei door veel overnames. Zo werden afgelopen zomer vijf Citroën-dealervestigingen van Wensink overgenomen en probeert Hedin al enige tijd om de Britse dealerketen Pendragon over te nemen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Hedin Mobility stevent af op recordomzet en -winst voor 2022 | Automotive Online

Hedin Mobility stevent af op recordomzet en -winst voor 2022

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Hedin Mobility is bezig met een recordjaar. (Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group rapporteert in het verslag over het derde kwartaal van 2022 een recordomzet en -winst. De netto-omzet steeg met 134 procent tot ruim 1,2 miljard euro. Gecorrigeerd voor acquisities en andere posten steeg de netto-omzet met 3 procent. De nettowinst in Q3 bedroeg 35 miljoen euro.

Recordomzet

Over de eerste drie kwartalen van het jaar steeg de netto omzet (gecorrigeerd) met 10 procent tot 3,2 miljard euro. De nettowinst groeide tot 129 miljoen euro. Vorig jaar boekte Hedin in totaal een omzet van 2,6 miljard euro en een winst van 78 miljoen euro.

“We rapporteren opnieuw recordverkopen en -resultaten”, stelt Anders Hedin, ceo van het bedrijf. “Gezien de over het algemeen gematigde ontwikkeling op onze totale markten is dit een prestatie waarvoor onze medewerkers veel lof verdienen.” Lees hier: Stern-topman Henk van der Kwast ziet nieuw groeiperspectief na de overname door Hedin.

Stern Groep

Hedin Mobility is onder meer eigenaar van de Nederlandse Stern, dat december 2021 werd overgenomen. Hedin werkt aan internationale groei door veel overnames. Zo werden afgelopen zomer vijf Citroën-dealervestigingen van Wensink overgenomen en probeert Hedin al enige tijd om de Britse dealerketen Pendragon over te nemen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.