Uit het archief | 30 jaar Stern: De vogel at tot hij opgegeten werd

30 jaar Stern • Op 15 maart 1993 kopen Henk van der Kwast en Leen Hollander, eigenaar van Mercedes-dealer Stergam, samen met enkele particulieren het zwaar verlieslatende Riva (Opel) van leasemaatschappij Athlon. Het is de start van een buy and build-strategie die van Stern de grootste dealer van het land maakte. Nu, dertig jaar later, is Stern zelf onderdeel geworden van Hedin en nam Van der Kwast onlangs geruisloos afscheid van het bedrijf. Bij het 25-jarig jubileum van Stern schreef Automotive Magazine twee artikelen, waarvan eentje met de kop: De vogel eet tot hij gegeten wordt. Lees het artikel – dat bijzonder veel voorspellende waarde bleek te hebben – hieronder.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Stern werd Hedin. (Foto: Stern)

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Uit het archief | 30 jaar Stern: De vogel at tot hij opgegeten werd | Automotive Online

Uit het archief | 30 jaar Stern: De vogel at tot hij opgegeten werd

30 jaar Stern • Op 15 maart 1993 kopen Henk van der Kwast en Leen Hollander, eigenaar van Mercedes-dealer Stergam, samen met enkele particulieren het zwaar verlieslatende Riva (Opel) van leasemaatschappij Athlon. Het is de start van een buy and build-strategie die van Stern de grootste dealer van het land maakte. Nu, dertig jaar later, is Stern zelf onderdeel geworden van Hedin en nam Van der Kwast onlangs geruisloos afscheid van het bedrijf. Bij het 25-jarig jubileum van Stern schreef Automotive Magazine twee artikelen, waarvan eentje met de kop: De vogel eet tot hij gegeten wordt. Lees het artikel – dat bijzonder veel voorspellende waarde bleek te hebben – hieronder.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Stern werd Hedin. (Foto: Stern)

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.