Stern keert alvast kwartje uit aan aandeelhouders

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:

“De resultaten tot en met heden, in combinatie met een ruime oversolvabiliteit, zijn aanleiding om over het boekjaar 2016 een interim dividend uit te keren van € 0,25 per aandeel in contanten”, zo schrijft de beursgenoteerde autoholding. Ook meldt Stern dat de verkoop van het hoofdkantoor is afgewikkeld en dat in de loop van deze maand de toekomstplannen voor de periode 2017-2020 worden ontvouwd.

De winst per aandeel bedraagt tot en met het derde kwartaal van 2016 1,28 euro, tegen 98 cent vorig jaar.

Voor het hoofdkantoor geldt een sale- en leaseback constructie waarbij het Amsterdamse pand voor een periode van twaalf jaar wordt terug gehuurd. De forse boekwinst wordt verantwoord in het vierde kwartaal van dit jaar.

Vorig jaar ontvingen de aandeelhouders ook al een kwartje interim-dividend per aandeel.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.