Ook Renault Nederland genoemd in tenderfraude

Redactie Redactie
• Laatste update:

De fraudezaak draait volgens de krant rond de voormalige wagenparkbeheerder van defensie Jacques H. Deze zou zijn geleaste Audi A5 TDI mede hebben laten financieren door importeur Pon en Van Mossel Lease. Athlon Car Lease betaalde de brandstof van de Audi, maar ook die van de auto van de echtgenote van H. Verder zou H. rekeningen hebben laten betalen die samenhingen met de geleaste Fiat 500 van zijn dochter.

Dealergroep Van Kerkhof en Visscher werd al eerder genoemd als betrokkene. In de reconstructie schrijft De telegraaf dat VKV als bank voor smeergeld zou hebben gediend en dat de Rijksrecherche vermoedt dat importeur Renault Nederland hiervan wist.

Renault Nederland zou geld storten in een potje bij VKV dat dient als korting voor defensie, maar in de zakken van Jacques H. verdwijnt. Deze betaalt hiervan de maandtermijnen van zijn Audi en de kosten aan de Fiat van zijn dochter.

Orders voor Ford Transits en Volkswagen Polo`s blijken door H. op het laatste moment te zijn omgezet naar Renaults Traffic en Clio. Ook zou H. leasemaatschappijen Athlon en Leaseplan tegen elkaar hebben uitgespeeld door prijzen van Leaseplan naar Athlon door te sluizen.

Renault Nederland en VKV willen volgens de krant geen reactie geven zolang het onderzoek loopt. Van Mossel directeur Eric Berkhof zegt dat zijn bedrijf met honderd procent zekerheid niets te maken heeft met de zaak.    

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ook Renault Nederland genoemd in tenderfraude | Automotive Online

Ook Renault Nederland genoemd in tenderfraude

Redactie Redactie
• Laatste update:

De fraudezaak draait volgens de krant rond de voormalige wagenparkbeheerder van defensie Jacques H. Deze zou zijn geleaste Audi A5 TDI mede hebben laten financieren door importeur Pon en Van Mossel Lease. Athlon Car Lease betaalde de brandstof van de Audi, maar ook die van de auto van de echtgenote van H. Verder zou H. rekeningen hebben laten betalen die samenhingen met de geleaste Fiat 500 van zijn dochter.

Dealergroep Van Kerkhof en Visscher werd al eerder genoemd als betrokkene. In de reconstructie schrijft De telegraaf dat VKV als bank voor smeergeld zou hebben gediend en dat de Rijksrecherche vermoedt dat importeur Renault Nederland hiervan wist.

Renault Nederland zou geld storten in een potje bij VKV dat dient als korting voor defensie, maar in de zakken van Jacques H. verdwijnt. Deze betaalt hiervan de maandtermijnen van zijn Audi en de kosten aan de Fiat van zijn dochter.

Orders voor Ford Transits en Volkswagen Polo`s blijken door H. op het laatste moment te zijn omgezet naar Renaults Traffic en Clio. Ook zou H. leasemaatschappijen Athlon en Leaseplan tegen elkaar hebben uitgespeeld door prijzen van Leaseplan naar Athlon door te sluizen.

Renault Nederland en VKV willen volgens de krant geen reactie geven zolang het onderzoek loopt. Van Mossel directeur Eric Berkhof zegt dat zijn bedrijf met honderd procent zekerheid niets te maken heeft met de zaak.    

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.