Nieuwe cao: lonen stijgen 0,83%

Redactie Redactie
• Laatste update:

Branchevereniging Bovag en de vakbonden bereikten vanavond een principeakkoord over de nieuwe cao, voor de duur van 25 maanden. In de eerste 12 maanden blijven de lonen op de nullijn, daarna is er één stijging halverwege de looptijd en eén aan het eind.

Met deze constructie stijgen de lonen in de komende twee jaar gemiddeld niet meer dan 0,83 procent, zo meldt Bovag. Ook zitten in de cao twee eenmalige uitkeringen, waarbij de werkgever kan kiezen tussen uitbetalen in geld of vrije tijd.

“We weten allemaal dat 2013 een moeilijk jaar wordt. Daarom is het goed dat we voor twaalf maanden een nullijn hebben weten vast te houden”, zegt Hans Everts, voorzitter van de sociale commissie van Bovag. “De loonsverhogingen zitten aan het eind van het jaar, zodat de impact op de loonkosten met 0,83 procent over de looptijd, beperkt is. Wij vinden dat er een evenwichtige cao is afgesproken die past bij de moeilijke periode waar we als werkgevers en werknemers samen doorheen moeten.”

De inzet van Bovag was verlenging van de huidige cao met een jaar, met een éénmalige uitkering. De branchevereniging meldt het belang in te zien van een langere looptijd van de cao “omdat dit rust geeft op het gebied van arbeidsvoorwaarden en duidelijkheid over de kosten”.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe cao: lonen stijgen 0,83% | Automotive Online

Nieuwe cao: lonen stijgen 0,83%

Redactie Redactie
• Laatste update:

Branchevereniging Bovag en de vakbonden bereikten vanavond een principeakkoord over de nieuwe cao, voor de duur van 25 maanden. In de eerste 12 maanden blijven de lonen op de nullijn, daarna is er één stijging halverwege de looptijd en eén aan het eind.

Met deze constructie stijgen de lonen in de komende twee jaar gemiddeld niet meer dan 0,83 procent, zo meldt Bovag. Ook zitten in de cao twee eenmalige uitkeringen, waarbij de werkgever kan kiezen tussen uitbetalen in geld of vrije tijd.

“We weten allemaal dat 2013 een moeilijk jaar wordt. Daarom is het goed dat we voor twaalf maanden een nullijn hebben weten vast te houden”, zegt Hans Everts, voorzitter van de sociale commissie van Bovag. “De loonsverhogingen zitten aan het eind van het jaar, zodat de impact op de loonkosten met 0,83 procent over de looptijd, beperkt is. Wij vinden dat er een evenwichtige cao is afgesproken die past bij de moeilijke periode waar we als werkgevers en werknemers samen doorheen moeten.”

De inzet van Bovag was verlenging van de huidige cao met een jaar, met een éénmalige uitkering. De branchevereniging meldt het belang in te zien van een langere looptijd van de cao “omdat dit rust geeft op het gebied van arbeidsvoorwaarden en duidelijkheid over de kosten”.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.