Bovag ziet af van loketfunctie kentekens

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovag concludeert op basis van onderzoek dat het verdienmodel echter marginaal is, en stelt voor om het aan de leden zelf over te laten of ze als loket willen dienen voor kentekens.

Geen verdienmodel
De overheid heeft vanaf 2014 een vervanger nodig, omdat Postkantoren NV ophoudt te bestaan. De Bovag ziet er echter nauwelijks een verdienmodel in. “Per overschrijving vloeit slechts een minimale vergoeding in de portemonnee van de ondernemer. Geen vetpot”, aldus Gijs Bosman, hoofd duurzaamheid en techniek bij Bovag. “Daarnaast is de toekomst van het fysieke loket onzeker, omdat de overheid toewerkt naar een mogelijkheid om digitaal kentekens te kunnen overschrijven.”

Bovag adviseert RDW dan ook om na te denken over een individuele erkenningsregeling, waarbij leden op individuele basis de kentekenloketfunctie kunnen starten, als zij daar brood inzien. “Voordeel is dat Bovag dan niet hoeft te investeren in een nieuwe rechtspersoon die het netwerk opzet en onderhoudt”, zegt Bosman.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.