Youngman betaalt deel geld aan Saab

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Om welk bedrag het precies gaat, wil hij echter niet bekend maken. De Zweedse krant Dagens Industri spreekt van 100 miljoen kronen (10,9 miljoen euro).

Het momenteel in een herstructurering verkerende Saab verwacht rond 22 oktober de rest van in totaal 70 miljoen euro van Youngman te ontvangen. Dit geld wil de autobouwer gebruiken als overbruggingskrediet voor de herstructurering. Een deel ervan wordt gereserveerd voor het uitbetalen van de salarissen.

Het wachten is nu op goedkeuring van de Chinese overheid voor een investering van 245 miljoen euro door het eveneens Chinese autobedrijf Pang Da. Volgens Dagens Industri zou dit geld half november kunnen komen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Youngman betaalt deel geld aan Saab | Automotive Online

Youngman betaalt deel geld aan Saab

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Om welk bedrag het precies gaat, wil hij echter niet bekend maken. De Zweedse krant Dagens Industri spreekt van 100 miljoen kronen (10,9 miljoen euro).

Het momenteel in een herstructurering verkerende Saab verwacht rond 22 oktober de rest van in totaal 70 miljoen euro van Youngman te ontvangen. Dit geld wil de autobouwer gebruiken als overbruggingskrediet voor de herstructurering. Een deel ervan wordt gereserveerd voor het uitbetalen van de salarissen.

Het wachten is nu op goedkeuring van de Chinese overheid voor een investering van 245 miljoen euro door het eveneens Chinese autobedrijf Pang Da. Volgens Dagens Industri zou dit geld half november kunnen komen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.